Deák Gábor igazgatói pályázatát Kustár Tamás Balázs NEM támogatta

Az áprilisi rendkívüli képviselő-testületi ülésen Nagykőrös Város Önkormányzata véleményezte a Dalmady Győző Általános Iskola EGYMI, valamint a Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola intézményvezetői posztjaira beérkezett pályázatait.

A Dalmady iskola igazgatónőjére egyhangú igennel voksoltak a testületi tagok, míg Deák Gábor, a Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatói pályázatánál Kustár Tamás nemmel szavazott. Ez felettébb érdekesnek nevezhető, mert egyedül Deák Gábor, az iskolát hosszú évek óta eredményesen, magas színvonalon igazgató remek szakember pályázott a pozícióra.

Azt, hogy Kustár miért szavazott nemmel Deák Gáborra, nem tudjuk, ugyanis annyi kurázsi sem volt benne, hogy ezt a döntését megindokolja a plénum előtt. Sőt mi több, kérdéseket sem tett fel a jelenlévő Deák Gábornak, pedig megtehette volna. Dr. Czira Szabolcs polgármester, mint a napirendi pont előterjesztője, felajánlotta a kérdezés lehetőségét a jelenlévőknek. „Kinek van kérdése, észrevétele?”- kérdezte a polgármester.

Kustár Tamás Balázs azonban „lapított” szótlanul, majd amikor a szavazásra került sor, bedobott egy egyértelmű nemet…

A többség azonban Deák Gáborra szavazott, így amennyiben a Ceglédi Tankerületi Központ is támogatja Deák Gábort, ismét ő lehet az intézményvezető a Kossuth iskolában. Megbízatása ebben az esetben 5 éves időtartamú lesz, 2024. augusztus 15-ig szólhat.

 

Dr. Czira Szabolcs polgármester mindkét pályázatot benyújtott intézményvezetőnek további jó munkát és sok sikert kívánt, valamint, hogy ugyanolyan energiával és hozzáállással végezzék munkájukat, mint az eddigiekben.

Lőrinczy Veronika