Csillapíthatatlan földéhség

Családokat akarnak tönkre tenni Nagykőrösön agrárbárók és agrárbárónők-  Szomorú, elképesztő igaz történet következik. A szereplők, bár név nélküliek, valósak. Családok, családi gazdálkodók, akik elképedve értesültek róla, hogy galád csellel, és hazug állításokkal akarják megkaparintani kisbirtokukat, mely gyakorlatilag a munkát és az életet, a megélhetést jelenti számukra. Az esettel kapcsolatban több helyi gazda keresett meg, az ellenük indított per kora tavasszal lesz. Történt, hogy kis földjüket, mely értékes „ kincseket „ termel, megvásárolták, jogszerűen, és azt gondos gazda módján művelik is.  Barackot, és szilvát termelnek.

 

A kiöregedő fák pótlásáról folyamatosan gondoskodnak. „ 12-szer permetezünk egy évben, agrármérnöki segítséget is igénybe veszünk, gyomirtózunk, évente 3-szor megrotáljuk a gyümölcsfák közét. Dolgozunk, termelünk. Igazán finom gyümölcsöket, melyeket sikerül értékesítenünk. Kicsi földek a mieink, olyan 1,7- 1,8 Ha méretűek. A mienk. Ebből élünk, ebből tartjuk el a családunkat! Mindent a lehető leggondosabban teszünk! Pótoljuk a kiöregedő fákat, helyettük remek alanyokat telepítünk. „- mondja az egyik elkeseredett gazda, akinek földjére fáj az agrárbáró, vagy bárónő foga…

 

 

Történt, hogy a módos gazda a gyümölcsös egy nagy részét már mozaikszerűen megszerezte, felvásárolta. Mind kéne neki…. Ezért a per. A családjukat ebből eltartó gazdák felháborítónak tarják a történteket, nincsen nyugodalmuk. A nagygazda odáig ment, hogy a Nemzeti Földalapot is beperelte, mert a családi gazdálkodók szerinte nem jogosultak a kis földekre. Pedig ők tulajdonsok, a földhasználati joguk még jó pár évig tart, van akinek például 2024-ig.  A csillapíthatatlan földéhségű agrárbárók, bárónők hamis fényképeket küldtek be a bíróságra, a gazdák állítása szerint, melyekkel azt akarják bizonyítani, hogy a kicsik nem művelik a földeket.

 

 

„ Végtelenül fel vagyunk háborodva! Hiszen a bíróságra beküldött képek nem a mi gyümölcsöseinkben készültek! Akik tönkre akarnak tenni bennünket, azt hazudják, hogy nem folyik megfelelő művelés. Azt állítja, hogy ki kellett volna vágni rég a fákat! De ez nem igaz! Folyamatosan újítjuk meg a gyümölcsöst. Kikérjük magunknak! A legvégsőbbekig kitartunk, hiszen ez életünkről van szó! „- mondták el lapunknak ez érintettek.

A témára később visszatérünk. A lapunk birtokába jutott dokumentumokkal kiegészítve írásunkat megküldjük az illetékes hatságoknak is, várva és kérve a segítséget! Az itt közzétett képek a gazdák földjeinek valós állapotát mutatják!

 

Lőrinczy Veronika