BREAKING! Ujhelyi István még nem, de Angela Merkel már lemondott

A közelmúltban Ujhelyi István, az MSZP EP képviselője Nagykőrösön járt és csúfosan beégett, amikor próbálta felelősségre vonni a kőrösi városvezetést, amiért ők elutasították a Sargentini jelentést. Ujhelyi nem mondott le, de megtette a vele egy platformon álló bevándorláspárti Angela Merkel, aki nem indul decemberben az elnökségi posztért pártjában.

 

Nyilvánvaló, hogy bukásához nagyban járult hozzá a migránsokhoz fűződő viszonya, az a bevándorlás párti politika melyet Merkel folytatott, és ami tetszik Ujhelyinek is. Ezt azonban Nagykőrös elutasította.

 


Angela Merkel német kancellár nem indul el ismét a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöki tisztségéért a párt decemberi kongresszusán, német sajtóértesülések szerint ezt pártja elnökségi ülésén jelentette be hétfőn Berlinben.

 

A döntés közvetlen előzménye a Hessen tartományban vasárnap rendezett törvényhozási (Landtag-) választás, amelyen a CDU ugyan az első helyen végzett és folytathatja a kormányzást eddigi koalíciós partnerével, a Zöldekkel, de 1966 óta a leggyengébb eredményt, 27 százalékot ért el. 

Angela Merkel 2000 óta vezeti a CDU-t. Eddig rendre azt hangoztatta, hogy a pártelnöki és a kancellári tisztség elválaszthatatlan egymástól, a két pozíciót ugyanannak a személynek kell betöltenie. MT/LV

Címke: