BREAKING! Durva dolgok miatt jelentették fel László Ferenc barátját! Ujhelyi Istvánról mi fog kiderülni?

László Ferenc nagykőrösi MSZP elnök egyik legkedvesebb párttársa, az EP képviselő Ujhelyi István nagy bajba kerülhet, mert a SZEVIÉP botrány miatt feljelentették. Mint lapunk megírta, Ujhelyi Nagykőrösre látogatott a közelmúltban, ahol a nagykőrösi városvezetést próbálta számonkérni azért, mert a helyiek elutasították önkormányzati határozatban a Sargentini jelentést. Ez nem jött be Ujhelyi Istvánnak, látogatása csúfos égés volt, a helyi Fideszes többség jól kiosztotta és megvédte magát. Most nehéz helyzetbe kerülhet Ujhelyi, László Ferenc barátja.  

Ujhelyi István cimborája a szegedi Szeviép-keresztapa címmel jelent meg ma írás erről:  

Kedden első fokon mindhárom Szeviép-vezért szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Járásbíróság. Oltványi Józsefet és Pistrui Lászlót öt év, Baranyi Sándort hat év szabadságvesztésre ítélte el a Szegedi Járásbíróság első fokon. Botka László és a szegedi városvezetés kezdettől fogva igyekezett úgy beállítani, mintha nem a baloldal botránya lenne a Szeviép-ügy, nem sok sikerrel. Még a 100 leggazdagabb magyar közé is beverekedte magát Pistriu László, a Szeviép egykori vezére, akit első fokon több mint öt év börtönbüntetésre ítéltek. Pistrui egyfajta keresztapaként hálózta be a szegedi közéletet, a sporton át a médiáig mindenhová elért a keze. Nem mellékesen Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő üzlettársa is volt – írja az Origo.

 

UJHELYI CSAK HALLGAT ÉS HALLGAT

A Szeviép-ítéletet a szocialista Ujhelyi ez idáig nem kommentálta, és nem is osztott meg Facebook-oldalán ezzel kapcsolatban semmit. Pedig a múlt hét vezető híre Szegeden és az országban is az volt, hogy csődbűntett miatt börtönre ítélték a Szegedtől baloldali vezetésétől 2005-2009 között 21 milliárd forintot bezsebelő Szeviép egykori vezéreit. Köztük azt a Pistrui Lászlót, aki különösen bizalmas kapcsolatot ápolt Ujhelyi Istvánnal. Mint ismert, Ujhelyi korábbi sofőrje volt annak a Biztonsági üzem Kft.-nek az ügyvezetője, mely 400 millió forintot kapott a Szeviéptől. A pénzzel a sofőr soha nem tudott elszámolni, és azt nem is utalta vissza az anyacég Szeviépnek. Ujhelyi sofőrje az igazságszolgáltatás előtt csak annyit mondott, hogy nem emlékszik semmire.- írja az origo.

 

A 888 azt írja, hogy  feljelentették Botkát és Ujhelyit. A Szeviép-ügy Botka László személyes ügye, Botka László büntetőügye - mondta Szabó Bálint ügyvéd, a Szeviép egykori beszállítóinak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője, miután feljelentést tett a szegedi polgármester és Ujhelyi István szocialista politikus ellen.

Szabó Bálint szerint az ügy egyik kulcsszereplője Ujhelyi István korábbi sofőrje, aki 2008-ban a Szeviép-cégcsoporthoz “ejtőernyőzött”, majd segédkezett eltüntetni több száz millió forintot. Ezért kezdeményezte, hogy a hatóságok indítsanak nyomozást a Szeviép egyik leányvállalata, a Biztonsági Üzem Kft. csődjének ügyében is. A cégnél az anyavállalathoz hasonló folyamatok zajlottak le, a kft. is felszámolással szűnt meg, több károsultat és mintegy százmillió forint tartozást maga után hagyva – mondta.

A jogász kezdeményezte, hogy az önkormányzat hozzon létre vizsgálóbizottságot annak felderítésére, milyen szerepe volt a városnak a Szeviép-ügyben. A Botka László vezette önkormányzat és cégei szerinte 16 milliárd forinttal “tömték ki” a Szeviépet, ebből több mint 10 milliárd kézen-közön eltűnt – közölte Szabó Bálint. Úgy gondolja, tiltott pártfinanszírozás történhetett, és az összeg egy részét a 2010-es önkormányzati kampányban használták föl – tette hozzá.- írjama a Lokál.hu

László Ferenc ügyvédjét, Czeglédy Csabát vezetőszáron vitték el a közelmúltban. Vajon mi lesz Botkával, és mi vár Ujhelyire?

NagykőrösMA összeállítás