Borulhat a bili a Jobbiknál, Zágráb pártjánál: legalább tizenöt személy tanúskodna a gyanús pénzmozgások ügyében

Akár ma kiderülhet, elrendeli-e az ügyészség a nyomozást a Jobbikon belüli korrupciógyanús pénzmozgások ügyében. Többen is vállalják: tudtak a jobbikos pénzügyekről. A IX. kerületi ügyészség gazdasági bűnügyek osztályára került a Jobbikot érintő korrupció, illetve a tiltott pártfinanszírozás gyanúja miatt tett feljelentés – olvasható a Magyar Idők keddi számában.

A lap értesülései szerint az ismeretlen tettes ellen tett feljelentés ügyében már döntés is született, azt az illetékes hatóság akár már ma közölheti. Emellett már legalább 15 olyan személy van a Magyar Idők szerint, aki – ha elrendelik a nyomozást – tanúként alá tudná támasztani Szabó Balázs állításait, és több mint ötven személy jelentkezhet még, aki érdemi információval tud szolgálni, illetve tudhatott a Jobbikon belüli pénzleosztásokról és visszafizetésekről.

Mint ismert, az elmúlt időszakban több, a Jobbikhoz korábban kötődő személy is azt állította: ismeretlen eredetű pénzek kerültek a pártvezetéstől a választókerületekhez, valamint a Jobbikhoz köthető N1TV-hez. A cikk IDE kattintva folytatódik