Bemutatták a Jobb Nagykőrösért jelöltjeit

„Mindenki féltette a pozícióját és mindenki magánál gyengébbekkel és hülyébbekkel vette magát körül, és ebből lett a Trabant és a Wartburg.” – mondta el sajtótájékoztatóval egybe kötött fórumukon Zágráb Nándor, a Jobbik helyi szervezetének elnöke, polgármesterjelölt. Előtte azt is megjegyezte, hogy „Nagykőrös egy ilyen Trabant város”.

 

 

A fórumnak előzménye is volt, hiszen Zágráb Nándor helyi Jobbik elnök, polgármesterjelölt augusztus 24-én facebook oldalán azt írta, idézzük „Dübörög a nagykőrösi diktatúra, csak a fideszes jelölteket mutatták be az önkormányzati hírekben.” A lap címének kicsinyes kisbetűs írása árulkodhat a közzétevő jelleméről, de még többet mond, hogy a bejegyzés közzététele után érkezett be a szerkesztőséghez a meghívó a fórumra, ahol bemutatták a jelölteket. Tehát nem írhattak arról, amit napokkal később hallhattunk!

 

 

Hallottuk többek közt a fentieket, miszerint Trabant város Nagykőrös és „mindenki magánál gyengébbekkel és hülyébbekkel vette magát körül, és ebből lett a Trabant és a Wartburg.” De azt is megtudhattuk, hogy ők Audit és Mercedest akarnak és a nyugatnémet modellt követnék, ahol a nagytőke kapott lehetőséget. És ott, idézzük Zágráb Nándort „a tulajdonos, meg tudta tenni, hogy olyan menedzserekkel vegye magát körbe, akik sokkal okosabbak voltak, mint ő”.

 

 

Az nem derült ki, hogy esetleg ez már ma a Jobb Nagykőrösért formáció jelöltjei esetében is így van-e? Ahogy az sem, ha igen, akkor kit kell tulajdonosnak tekinteni? Dr. Ábrahám Tibort, az egyesület elnökét? És nála okosabb az összes induló jelölt, vagyis Zágráb Nándor polgármester jelölt és a képviselő jelöltek? Vagy Zágráb Nándor a hasonlatban a tulajdonos és a polgármester jelöltnél okosabbak a csapattagok, azaz a képviselő -jelöltek? Utóbbinál kicsit döccen, hogy Zágráb Jobbik helyi elnök, polgármester-jelölt egyben a választókerületben képviselő-jelölt is, az pedig, hogy magánál okosabb legyen, új dimenziókat nyit.

 

Ezen a ponton fontos leszögezni, hogy bár a fórumon már úgy mutatták be az egyes embereket, mint jóformán a kerületek leendő képviselőit, és fentebb is jelöltként kerülnek említésre, valójában jelöltekké is akkor válnak, ha a kellő számú aláírást a megfelelő helyen és határidőig benyújtják. Ennek érdekében folyt is lázasan a fórum előtt és után is az aláírásgyűjtés a MTESZ székházban. Ahol egyébként meglehetősen nagy hőségben került megrendezésre az esemény, s csak reménykedni lehetett, hogy senki nem lesz rosszul a hőségben. A szervezők bemondták, hogy aki igényt tart rá, elhagyhatja a termet és kint ihat, de inkább saját kézbe vették az intézkedést a meleggel küzdők, és legyezték magukat, amivel tudták.

 

Közben Zágráb Nándor megpendítette, hogy céljuk elérése érdekében: „Nem én akarok meghozni minden döntést, nem én akarok tudni mindent, mert nem értek mindenhez, hanem azt fogom tenni, ami most jelen pillanatban hiányzik, hogy a legjobb szakembereket hozzuk ide Nagykőrösre…” Arra nem tért ki, hogy ezt országhatáron belülről vagy kívülről kívánják-e megtenni.

 

De nem csak Zágráb Nándor szólalt fel. Dr. Ábrahám Tibor elnök többek közt elmondta, hogy 7 szervezet és párt támogatja őket, aminek az a jelentősége, hogy a fideszes jelölttel szemben egy- az ő szervezetük által támogatott jelölt induljon – fejtegette. Egyébként ezen törekvésnek érzékelhető szelei is voltak, hiszen lehetett hallani a Mindenki Magyarországa Mozgalom helyi szerveződéséről, majd annak begyűréséről, vagy éppen a helyi LMP-sek külön indulási szándékáról, majd az LMP logó Zágrábék mellett való megjelenéséről.

 

Az egyes indulók választókerületek sorrendjében felállva, maguk mutatkoztak be többek közt az alább idézetteket elmondva. (Alábbiakban a megszólalók nevei mögött azon választókerület számát látják, melyben megmérettetik magukat október 13-án.)

 

 

Török György (1 vk.) többek közt azt mondta: „Tehát hogyan, kerültem én ide és mi motivált engem? Erre a kérdésre és úgy gondolom, hogy én más vagyok, mint a többiek, másképp gondolkodom, másként kommunikálok és másképp cselekszek. Tehát én egy zenész ember vagyok, egész más vagyok, mint egy politikus vagy egy másik ember.”

 


 

László Ferenc (2 vk.) többek közt elmondta: „Én ezt a gyalogló többséget szeretném képviselni a testületben, ahogy tettem eddig is és teszem a továbbiakban is.”

 


Kovács Péter Koppány (3 vk.) szerint: „Az én választókerületem a hármas számú, érzésem szerint ez a legjobban elhanyagolt választókerület Nagykőrösön, mivel Kustár Tamást kihajították ugye a Fideszből vagy hát lejáratták, így ez a körzet ő általa semmibe lett véve.”

 


Tornyi Béla (4 vk.) bemutatkozását úgy kezdte: „Nem tudom, mennyire ismernek, de benne vagyok a testületbe már öt éve. Gondolom szüleimet elég sokan ismerték...”

 


Kökény Gábor (5 vk.)  azt is megemlítette, hogy „Nagykőrös egy szép város, akik ide jönnek ismerőseim azok igazából dicsérik, akár külföldről, akár belföldről valójában el kell mondani, hogy nagyon sok pénzt költött a város a főtérre, nagyon szép a főtér”

 


Oláh Imréné (6 vk.) mintha nem egészen értett volna Kökény Gáborral egyet, hiszen azt mondta: „Térkő mög a cicamica, össze-vissza fölösleges dógok…”

 


Zágráb Nándor (7 vk.)  kerület képviselete kapcsán annyit mondott: „A 7-es körzetben én fogom képviselni a lakosságot, de én már annyit beszéltem Önöknek, hogy most erre külön nem térek ki.”

 


Dénes Dénes (8 vk.) arra is kitért, hogy: „Beszélhetnénk, végig mehetnénk szinte minden szakmán. Sajnos Nagykőrösön általában 20-30 százalékkal a jövedelmek kevesebbek voltak anno, annak idején is, mert ugye itt azt mondták, a hát ti könnyű helyzetbe vagytok, a zárt kert, disznót tartotok, tyúkot tartotok meg lehet élni.” Beszéde végén megemlítette: „Tehát, ebből, hogy miket lehet megvalósítani jelen pillanatban nem látom”, hozzátette, hogy minden ismertetett programpontjukat támogatja.

A közel egy órás fórum végén kérték, hogy írják alá a támogatói íveket a jelen lévők.