Ábrahám Tibor újságjában csúnyán leszólták az Év Sportolóit

Ábrahám Tibor volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő, a Jobb Nagykőrösért Egyesület elnökének lapjában, a Heti Hírekben csúnyán leszólták az Év sportolóit. „Nem Nagykőrösön sportolnak az Év sportolói” címmel jelent meg egy írás a nevét nem vállaló szerző tollából.

 

A cikk azt a látszatot kelti, mintha a díjazottak érdemei kevesebbek lennének azáltal, hogy nem nagykőrösi az egyesületük. Ők maguk azonban mindannyian nagykőrösiek, és a Város büszkeségei, akik jó hírét viszik Nagykőrösnek az országban és a világban. Szégyellje magát az, aki élcelődik nevükkel, és leszólja őket, valamint sportteljesítményeiket! Ábrahám Tiborék pedig ezt tették!

Mi tudjuk, hogy honnan fúj a szél, miért szólják le az Év sportolóit Ábrahámék. Bizonyára savanyú a szőlő számukra. Ebben az esztendőben nem érkezett be jelölés felnőtt női kategóriában erre a címre, így senki sem vette át a díjat. Ábrahám Edit kedvenc tanítványa pedig sorra halmozza karate sportágban a sikereket. Tóth Csengét azonban senki sem jelölte. Annak ellenére nem tették meg, hogy Suba Lajos nyugdíjas gimnáziumigazgató közösségi bejegyzésben azt írta, hogy ő jelölni fogja Ábrahám Edit tanítványát. Nem tette meg önként vállalt ígérete ellenére sem. Így aztán nem is lett az Év sportolója Tóth Csenge. Csak azt nem értjük, hogy miért fáj Ábrahám cikkírójának mások sikere és öröme?

Nyilvánvaló, hogy Ábrahám Tiboréknak szelektív a memóriájuk, hiszen ezek szerint nem emlékeznek már arra, hogy Ábrahám Tibor lánya, Ábrahám Edit is kétszer lett az Év sportolója Nagykőrösön.  2009-ben és 2010-ben felnőttként vidáman vette át a díjat dr. Czira Szabolcs polgármestertől a négydanos karatemester Ábrahám Edit előző évi sportteljesítményeiért. Sőt, Tóth Csenge is lett Év sportolója Nagykőrösön 2015-ben, 2014-es eredményeinek köszönhetően. Ő szintén dr. Czira Szabolcs polgármestertől vehette át a díjat.

Azóta Tóth Csengét senki sem jelölte, még Suba Lajos sem…

Még egyszer felteszem a kérdést: Miért fáj Ábraháméknak mások sikere? Ahelyett, hogy leszólnák az Év sportolóit, inkább írjanak az egyes nagykőrösi sportolók, sportegyesületek sikereiről. Talán arról is beszámolhatnának végre, hogy miért hagyta faképnél Ábrahám Edit a nagykőrösi karatésokat, sportolóinak többségét, és miért ment át más, innen több tíz kilométerre található településre edzéseket tartani… Ez így lenne fair play …

Lőrinczy Veronika

 

 

 

 

Címke: