A nagykőrösi ellenzék már az igét hirdetőket sem kímélné! Meg akarják őket kövezni? Ki akarják őket végezni?

Félelmetes komment jelent meg a minap Zágráb Nándor közösségi oldalán az egyik bejegyzése alatt, melyben nyíltan megfenyegetik az igét hirdetőket.  Szó szerinti idézet: „ Velejéig romlott emberek hirdetik az igét.  … Meg kell kövezni és szégyen szemre tenni őket! „ Írta be mindezt az egyik ellenzéki férfi, Zágráb Nándor és Ábrahám Tibor elvbarátja. Az írást többen kedvelték is, Zágráb Nándor nem moderálta, nem törölte ki, és nem is írta oda a kommentelőnek, hogy ezt azért mégsem kéne… Szerinte is velejéig romlott emberek hirdetik az igét?

Ezek szerint Zágráb Nándor egyet ért azzal, hogy meg kéne kövezni az igét hirdetőket?

Ön tudja, hogy mit is jelent az a szó, hogy megkövezni valakit?


megkövezés az ókor óta alkalmazott kivégzési gyakorlat. Számos helyen ma is alkalmazzák, lásd az iráni, gyakran nők ellen irányuló megkövezéseket. Bár történelmileg a lincselés későbbi keletű jelenség,megkövezés a lincselés egyik formájának, egyenrangú előzményének felel meg, visszamenőleg is. A felbőszült tömeg halálos ítéletet hirdet és hajt végre helyben egy a közösségből kitaszított személlyel szemben.

 


Ezek szerint Zágrábék, a helyi Jobbik és a Jobb Nagykőrösért Egyesület is egyet ért azzal, hogy ki kellene végezni az igét hirdetőket, a papokat? Már semmin nem lepődünk meg.

Először akasztottak volna, majd agyonverték volna azokat, akik nekik nem tetszenek. Most a kivégzés új formája jelent meg náluk, a megkövezés! Ráadásul az igét hirdetők ellen!

Ez a vég! Vagy még nem? Van még ennél lejjebb is?

Lőrinczy Veronika

 

Címke: