A nagykőrösi ellenzék Budapestről várja az irányt?

A sajtóból azt a hírt hallani, hogy az ellenzéki pártoknak nincs pénzük az önkormányzati kampányra, mégis, a napokban több Olvasónk keresett meg, hogy a Jobbik közeli Iránytű Intézet hívta fel telefonon, hogy kérdéseket tegyen fel neki. Míg az Iránytű intézet a Jobbikhoz, addig a kérdések erősen az őszi önkormányzati választáshoz voltak köthetők, s mintha a helyi ellenzék nevében kérdezte volna őket a budapesti politikai kutatóintézet.  

 


Többek között azt is latolgatták, hogy Zágráb Nándor vagy Kustár Tamás lenne esélyesebb jelölt a jelenlegi polgármester ellen. Az elhangzott kérdések sorában ugyanakkor csúsztatásokat is felfedeztek Olvasóink, azaz a kérdés úgy volt megfogalmazva, hogy abban nem valós tényadatok szerepeltek. Egyes vélemények szerint ez nem más, mint a hazugságok sulykolása.

 


Más vélemények úgy látják a közvélemény kutatás a bizonytalanságot mutatja, hiszen hamarosan indul a kampány, mégis azt keresik, esélyes-e Zágráb vagy inkább Kustár?

 


Nyilván egy ilyen felmérés elkészítése nem ingyenes, megfelelő színvonalon akár milliós nagyságrendre is rúghat. De vajon, ha az ellenzéki pártoknál nincs pénz a kampányra, akkor ki finanszírozza ezt?

 


Lehet, hogy így jött a képbe Kustár Tamás vagy esetleg Ábrahám Tibor egykori SZDSZ-es országgyűlési képviselő, ma egyesületi elnök támogatására számíthattak a Jobbik közeli intézet által készített felmérés finanszírozására? Nem tudni ki fizet… De úgy tűnik, hogy a helyi ellenzéknek Budapestről fognak irányt mutatni.