A Mi Hazánk Mozgalom önállóan indít jelölteket Nagykőrösön?

Dr. Ványi Ambrus, a helyi LMP vezetője egy hetilapnak adott interjújában elmondta, hogy szerinte reális az esély arra, hogy a Mi hazánk Mozgalom önállóan indít jelölteket Nagykőrösön. Ványi, a Nagykőrösön közismert ügyvéd NEM hajlandó együttműködni a Zágráb féle formációval, mert szerinte nincsen reális esélyük a győzelemre az őszi önkormányzati választásokon.

 

Ványi szerint nem létezik DK és Momentum helyi szervezet Nagykőrösön, az LMP pedig nem fogja támogatni az Ábrahám Tibor és Zágráb Nándor nevével futtatott „szövetséget”, mely már a helyi MSZP-t is bekebelezte.

 

Mint közismert, az országgyűlési képviselő választásokon, 2018-ban még Zágráb Nándor és Volner János, akkori Jobbikos országgyűlési képviselő- jelölt közösen harcoltak a parlamenti helyért. Ez Volner Jánosnak nagyon nem jött össze, Nagykőrösön is csúnyán megbukott, melyhez nyilvánvalóan hozzájárul Zágráb Nándor, aki rossz tanácsdónak bizonyult. Közben már Volner János kilépett a Jobbikból, átlépett a Mi Hazánk Mozgalomba, és ott politizál. Politikai ellenfelekké váltak.  Zágráb nem tartott Volnerrel, hanem saját hasznát lesve át is vette a helyét a választókerületi elnöki poszton. Csúnyán átverte tehát Zágráb Volnert.

 

2019-ben eljöttek az EP választások, ahol Zágráb Nándor és pártja a JOBBIK gyalázatosan megbukott, leszerepelt. Mind országosan, mind Nagykőrösön elbuktak.  A Mi Hazánk menet közben ezen a választáson máris tényezővé vált Nagykőrösön a maga 3,59 %-ával. Azóta folyamatosan ekézi a Mi Hazánk azt az együttműködési formát, melyet Zágrábék preferálnak. Így aztán lehet, hogy a végén igaza lesz Dr Ványi Ambrusnak és a Mi Hazánk önállóan indul az őszi önkormányzati választásokon Nagykőrösön is.

 

LV

 

 

Fenti képünkön: Ábrahám Tibor, Volner János és Zágráb Nándor. Azt hazudták, hogy verhetetlen szövetség jött létre! Ma már Volner egészen máshogy gondolja, mutatjuk:

 

Volner János írja, forrás Mi Hazánk Mozgalom Nagykőrös, facebook oldala:

Szinte már hihetetlennek tűnik a magyar politika sokak által csodált Titanic-akciója: továbbra is Gyurcsánnyal mentené meg a hazát a Jobbik-LMP páros. Hétről hétre újabb városokban jelentik be, hogy a Gyurcsány-párt és a szocialisták győzelméért szállnak harcba, őket tartják a legalkalmasabbnak a település vezetésére. Úgy látszik, semmiből nem tanultak, noha a két párt támogatása kevesebb, mint harmada(!) az egy évvel ezelőttinek.

 

A Jobbik egyetlen év leforgása alatt 20 százalékról 6 százalékra gyengült és immár a DK, a Momentum és az MSZP is erősebb nála. Az LMP-nél is látványos a változás: tőlük is leléptek a csalódott szavazók, így lett a 7 százalékos támogatottságukból 2 százalék. Ez lett a balliberális fordulat és a Gyurcsány Ferenccel kötött szövetség ára. Tegyük fel a kérdést: megérte?