A KÚRIÁNÁL IS ELBUKTA KUSTÁR az Önkormányzati Hírek ellen indított perét

Jogerősen is pert vesztett Kustár Tamás Balázs ex-alpolgármester a „delíriumos ügyben”. Kustár az Önkormányzati Hírek 2018. március 16-ai lapszámában megjelent „Vallomás! Kustár szerint ő maga nem folytat sikeres politikát” című cikk miatt indított pert lapunk ellen. Az ex-alpolgármester az első fokot megnyerte, majd a másodfokot elbukta. Kustár azonban nem nyughatott, a Kúriához vitte felülvizsgálatra az ügyet.

 

Itt is elbukott azonban, most már jogerősen. A pervesztes Kustár 12.700 Ft felülvizsgálati eljárási költséget köteles megfizetni és a „le nem rótt 70.000 Ft felülvizsgálati eljárási illetéket a felperes (Kustár- a szerk.) köteles az államnak külön felhívásra megtéríteni”.

A „Vallomás! Kustár szerint ő maga nem folytat sikeres politikát” című cikkünkben írtuk: „2015 óta pedig delirium tremens, már ami a súlyos téveszméket illeti: belerúg a református egyházba és a református emberekbe az óvoda átadása miatt, egy utca átnevezésekor a kommunista Erdei Ferenc mellé állt Törös Lászlóval szemben, egy útkereszteződésbe akart sportparkot létrehozni, legutóbb már arról beszélt, hogy a Soros-tervet ő nem látta, ezért az szerinte nincs is, sőt arról fantáziálgat, hogy 8000 törököt akarnak ide telepíteni. Kustárnak ideje lenne saját 20 évvel ezelőtti gondolatait megfogadnia: „egy ember nem tud sikeres politikát folytatni”.

A Fővárosi Ítélőtábla megállapította, hogy „a felperes által kifogásolt 2015 óta pedig delírium tremens közlés… nem tényállítás, hanem vélemény”. A másodfokú bíróság tehát Kustár keresetét alaptalannak találta és az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatta, a keresetet elutasította.

A Kúria ítéletében helybenhagyta a másodfokú bíróság ítéletét, a Kúria döntései között többek között ez olvasható: „Az írásmű a felperes (Kustár – a szerk.) politikai megnyilvánulásait tette a bírálat tárgyává és ennek alapján állapította meg, hogy a súlyos téveszméket illetően a helyzet delírium tremens.”

Kustár Tamás Balázs jogerősen elbukta a pert, amit az Önkormányzati Hírek ellen indított.

Horváth Tibor, Önkormányzati Hírek