A Kék Nefelejcset kiadó cég szerepel a NAV szégyenlistáján

Komoly bajban lehet a Kék Nefelejcs újságot „menedzselő” El Nagy Zoltán főszerkesztő. A lap kiadó cége, a Benji – Média Kft egyelőre még csődbe ugyan nem ment, mint a korábbi kiadó vállalkozás, ám feltűnt az adóhatóság egyik szégyenlistáján, melyen azok szerepelnek, akik legalább két egymást követő adózói cikluson át, két éven keresztül nem tettek eleget ÁFA befizetési kötelezettségüknek. 


Így aztán az El Nagy főszerkesztése alatt álló helyi lap is gondban lehet, ha két éven keresztül nem fizették be az általános forgalmi adót. Két év nagy idő. Vajon mire költötték? Miért nem adóznak rendesen? A NAV fenti feketelistájában a Benjiről a következő adatokat közlik: 24919586-2-13 BENJI-MÉDIA Korlátolt Felelõsségû Társaság 2750 NAGYKÕRÖS LENCSÉS-VILÁGOS DÜLÕ 22B

 


Fenti kép forrása: Nyilvános cégbírósági adatbázis


Azt egyelőre nem tudjuk, hogy mennyi az az ÁFA amit nem fizettek meg.


A céget még 2014-ben alakították, azóta több végrehajtás is volt ellene, melyek a mai napig megtekinthetők a mindenki számára nyilvános cégbírósági adatbázisban.


A Benji Média egyébként egy veszteséges cég, melynek tavalyi nettó árbevétele 945 ezer forint volt, vesztesége mintegy 2,4 millió forint. 2017-ben még 2 millió 903 ezer forintot könyveltek le nettó árbevételként, a vesztesége 1,095 millió forint volt. A cég könyvelője 2018.05.24-én még Kacsala Krisztina, a Jobb Nagykőrösért Egyesület korábbi önkormányzati képviselő jelöltje volt. Ekkori aláírással készült el a Benji 2017-es mérlege.


Kíváncsian várjuk a Benji 2018-as mérlegét. Vajon sikerült már ledolgozni, vagy legalább lefaragni a veszteséget? Vajon befizeti végre az elmaradt ÁFA-t a Kék Nefelejcs kiadója? Csődbe megy ez a vállalkozás is? Az idő majd megadja a választ kérdéseinkre.


Lőrinczy Veronika

 

Nyitókép: Adózóna

Címke: