Kormányzati hírek

Feliratkozás Kormányzati hírek hírcsatorna csatornájára
www.kormany.hu - Hírek
Frissítve: 26 másodperc

Emberhez méltó életformát kell átadni a gyerekeknek

53 perc 46 másodperc
Emberhez méltó életformát, gondolkodásmódot kell átadni gyerekeinknek, és azt szeretnénk, ha okosak lennének és jó nevelésben részesülnének - mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

Csaknem ezer helyi közösség jött létre a Cselekvő közösségek projektnek köszönhetően

57 perc 46 másodperc
Csaknem ezer helyi közösség jött létre, valamint számos módszertan valósult meg az aktív közösségi szerepvállalást célzó Cselekvő közösségek projekt keretében az elmúlt három évben - közölte a projekt kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

Már péntektől érkeznek a szeptemberi családtámogatások

1 óra 4 perc
A kormány újabb a gyermekes családokat segítő intézkedésről döntött. Az iskolakezdés segítésére már péntektől érkeznek a szeptemberi családtámogatások, ez 1,2 millió gyermekes családot érint.

A szabadság nem magától értetődő

4 óra 46 másodperc
Egy, az 1989-es kelet-európai rendszerváltozásokról szervezett kolozsvári pódiumbeszélgetés résztvevői szerint tudatosítani kell a mai fiatalokban, hogy az a szabadság, amelybe beleszülettek, nem magától értetődő.

Több mint húszezren igényeltek támogatást a családvédelmi akcióterv keretein belül

4 óra 22 perc
A családvédelmi akcióterv július 1-jei indulása óta már több mint húszezren igényelték valamelyik támogatási formát - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Magyar Hírlappal.

A tehetséggondozás közös nemzeti ügy

4 óra 25 perc
A tehetséges fiatalok felfedezése és folyamatos támogatása közös nemzeti ügy - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Biztosított Magyarország jövő évi gázellátása

2019, augusztus 21 - 16:34
Magyarország gázellátása biztosított 2020-ra, még akkor is, ha nem jön létre az újabb orosz-ukrán megállapodás a gázszállításról - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a szerb energetikai és bányászati miniszterrel közös szerdai, tapolcai sajtótájékoztatóján. Szijjártó Péter kiemelte: jelenleg 85 százalékos, őszre viszont 100 százalékos lesz a magyar gáztározók töltöttsége.

A kapcsolatok felelevenítését szorgalmazza Magyarország és India

2019, augusztus 21 - 15:16
Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese hivatalában fogadta Kumar Tuhint, India magyarországi nagykövetét. A felek a két ország közötti kapcsolatok élénkítéséről tárgyaltak.

Magyarország 365 címmel országos fotópályázat indul

2019, augusztus 21 - 15:14
Magyarország 365 címmel országos fotópályázatot hirdet a kormány az ország értékeinek bemutatására - közölte Dömötör Csaba.

Magyarország 365 címmel fotópályázatot hirdet a kormány

2019, augusztus 21 - 15:14
Magyarország 365 címmel országos fotópályázatot hirdet a kormány az ország értékeinek bemutatására - közölte Dömötör Csaba.

Orbán Viktor a volt kanadai miniszterelnökkel tárgyalt

2019, augusztus 21 - 12:16
rbán Viktor miniszterelnök szerda délelőtt a Karmelitában fogadta Stephen Harpert, Kanada korábbi miniszterelnökét, a Nemzetközi Demokrata Unió (IDU) elnökét.

Az ország függetlenségének legfőbb biztosítéka a Magyar Honvédség

2019, augusztus 21 - 11:19
Ma Magyarországon a szabadság és a béke természetesnek számít, pedig ezt fenn kell tartani, s ennek a legfőbb biztosítéka a több száz éves katonahagyományokra épülő Magyar Honvédség – hangsúlyozta Németh Szilárd miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára augusztus 20-án, kedden Kőszegen, az államalapítás ünnepén.

Magyar színekbe borult Csungking

2019, augusztus 21 - 11:02
A kínai Csungking belvárosában 2019. augusztus 20-án Magyarország nemzeti ünnepe alkalmából a Csungkingi Magyar Főkonzulátus szervezésében nagyszabású díszkivilágítás valósult meg.

Isten éltesse Magyarországot, a hon védelmezőit!

2019, augusztus 21 - 10:59
Az esküjükben megfogalmazott magasztos gondolatokat soha, egy pillanatra se felejtsék el! – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter az Országház előtt augusztus 20-án, a Szent István napján tartott ünnepélyes honvéd eskütételen.

Ötszáznál többen igényelték a bölcsődei támogatást

2019, augusztus 21 - 09:29
Már több mint ötszázan igényelték a két hete bejelentett, havi legfeljebb 40 ezer forintos bölcsődei támogatást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) családpolitikáért felelős helyettes államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Európa is csak akkor maradhat meg, ha megőrzi önmagát

2019, augusztus 20 - 21:29
Az ezeréves magyarság azt üzeni Európának, hogy csak akkor maradhat meg, ha megőrzi önmagát, megvédi határait, a nemzetek Európáját és keresztény szabadságát - jelentette ki az igazságügyi miniszter kedden Miskolcon.

Lehetőséget kaptunk, hogy újjáépítsük szövetségeinket

2019, augusztus 20 - 20:59
A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az elmúlt 30 évben a magyarság lehetőséget kapott, hogy a kölcsönös tisztelet és a közös érdekek mentén újjáépítse szövetségeit. Gulyás Gergely erről Kolozsváron beszélt a nemzeti ünnep alkalmából szervezett gálaműsor előtt, kedden.

Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

2019, augusztus 20 - 17:07
Rendkívüli események nélkül zajlanak az augusztus 20-ai rendezvények Budapesten, a programokra rekord számú látogatót várnak.

Felavatták a berlini fal egy darabját Sopronpusztán

2019, augusztus 20 - 14:48
Ami a németeknek a berlini fal, az volt számunkra, magyaroknak a vasfüggöny.

A hungarikum pályázaton nyertes tervezők munkái mutatkoztak be a Mesterségek Ünnepén

2019, augusztus 20 - 10:31
Tisztelni és figyelembe kell venni az ősök tudását és a tőlük kapott örökséget.

Oldalak