Kormányzati hírek

Feliratkozás Kormányzati hírek hírcsatorna csatornájára
www.kormany.hu - Hírek
Frissítve: 5 perc 58 másodperc

Keresztény kulturális alapértékek nélkül nincs erős Európa

1 óra 6 perc
Magyarország és Lengyelország fontos szövetségesei egymásnak az EU jövőjéről folytatott vitában, amelynek során a polgárok biztonságát, az illegális migráció megállítását és a családok megerősítését helyezik előtérbe, de hasonlóan gondolkodnak az Unió következő hétéves költségvetéséről és a Brexitről is - mondta Schmitt Pál Péter helyettes államtitkár Varsóban, ahol uniós kérdésekről tárgyalt lengyel kormányzati szereplőkkel és parlamenti képviselőkkel.

Magyarország minden támogatást megad az üldözött keresztényeknek

2 óra 25 perc
Magyarország minden tőle telhető támogatást megad az üldözött keresztény közösségeknek világszerte - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az Egyesült Államok nemzetközi vallásszabadságért felelős megbízottjával, Sam Brownbackkel folytatott szerdai budapesti megbeszélésén.

Semmelweis Ignác emlékére avattak szobrot Tokióban

3 óra 7 perc
A magyar orvos születésének 200. évfordulója alkalmából avattak szobrot 2018. november 14-én Tokióban Semmelweis Ignác emlékére Dr. Horváth Ildikó, az EMMI egészségügyért felelős államtitkárának részvételével.

Mátyás király nemzeteket kapcsol össze

3 óra 9 perc
Mátyás olyan sokoldalú király, aki Kárpát-medence szerte nemcsak a magyaroknak, hanem a környező nemzeteknek is mindmáig ünnepelt történelmi személyisége – hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Mátyás király Emlékév keretében Bécsben rendezett konferencián szerda délután.

Magyarország érdekét szolgálja a közigazgatási bíróságokról szóló javaslat

3 óra 48 perc
Az igazságügyi miniszter értékelése szerint a közigazgatási bíróságokról szóló törvényjavaslat megfelel az európai normáknak, kiállja a Velencei Bizottság kritikáját és Magyarország érdekét szolgálja.

Magyar-Vietnámi Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság nyolcadik ülésére került sor Hanoiban

3 óra 49 perc
2018. november 12-13. között került sor a Magyar-Vietnámi Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság (GVB) nyolcadik ülésére Hanoiban Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár, valamint vietnámi partnere, Hoang Quoc Vuong miniszterhelyettes elnökletével.

Magyar-orosz együttműködések a tudományban

3 óra 50 perc
Díszdoktorrá avatták Prof. Dr. Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét 2018. november 12-én Voronyezsben, a Nyikolaj Burdenko Állami Orvostudományi Egyetem 100. évfordulójára megrendezett ünnepségen.

Magyar katonákra emlékezett az emberi erőforrás miniszter a Don-kanyarnál

3 óra 51 perc
Voronyezsi hivatalos útján Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere november 12-én ellátogatott a Don-kanyarba is, hogy lerója kegyeletét a második világháború egyik legnagyobb csatájának áldozatai előtt.

Tízmilliárd forintot fordítottak szociális és gyermekvédelmi intézmények felújítására

4 óra 6 perc
Az országban 140 helyszínen összesen mintegy tízmilliárd forintból újultak meg szociális és gyermekvédelmi intézmények, illetve végeztek el energetikai korszerűsítést - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Zalaegerszegen.

A NAV elképesztő méretű adatvagyont kezel

4 óra 15 perc
Adatvagyon, adatfelhasználás és kockázatkezelés a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál" címmel tartotta meg előadását Sors László az adóhivatalt vezető államtitkár a Magyar Pénzügyi - Gazdasági Ellenőrök Egyesülete (MPGE) éves konferenciáján.

További 15,9 milliárd forint uniós támogatás jut a társadalmi vállalkozások fejlesztésére

4 óra 20 perc
További 15,9 milliárd forint uniós támogatást biztosítanak a 2014-2020 közötti ciklusban a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) a társadalmi vállalkozások fejlesztésére - mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkozáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára, egy nemzetközi konferencián.

Erősíteni szeretnénk a magyar-horvát közlekedési kapcsolatokat

4 óra 35 perc
A magyar kormány célja, hogy bővítse a határátlépési lehetőségeket és a közlekedési kapcsolatokat Magyarország és Horvátország között - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) határ menti és regionális együttműködésekért felelős helyettes államtitkára szerdán Zalakaroson.

Magyarország támogatja az európai védelem megerősítését

6 óra 12 perc
Magyarország támogatja az európai védelem megerősítését és sürgeti, hogy a kontinens tegyen többet a saját védelme érdekében - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, egy más témában tartott rendezvényt követően újságírói kérdésre válaszolva.

Évi 10 ezer milliárd forint értéket is termelhet a belföldi autóipar

6 óra 19 perc
A tavalyi 8 ezer milliárd forintos rekordösszeget jelentősen meghaladva a 10 ezer milliárd forintot is elérheti a magyarországi autóipar éves termelési értéke - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az Automotive Logistics Közép és Kelet Európa 2018 Fórumon.

Átadták a makói levéltár új épületegyüttesét

6 óra 30 perc
Átadták szerdán az új makói levéltárat, az egykori polgármesteri villát és a hozzákapcsolódó épületeket 150 millió forintból alakították át és bővítették.

Lengyel kitüntetést kapott Trócsányi László

6 óra 35 perc
A lengyel nemzeti függetlenség visszanyerésének alkalmából rendezett ünnepségen a Lengyel Köztársaság Érdemrend Parancsnoki Keresztjét vehette át Trócsányi László igazságügyi miniszter.

Szükséges az új fizetésképtelenségi törvény megalkotása

7 óra 4 perc
Szükség van az új fizetésképtelenségi törvény megalkotására, amely érinti többek között a csődtörvényt, a cégeljárás egyszerűsítését, a törlési eljárásokat és a végelszámolási eljárásokat is - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter a Joint Venture Szövetség (JVSZ) vállalatvezetői fórumán.

A diaszpóra több mint száz képviselője érkezik a diaszpóratanács ülésére

7 óra 52 perc
A Magyar Diaszpóra Tanács csütörtökön, a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) pedig pénteken ülésezik Budapesten, a Várkert Bazárban - mondta el a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Tovább erősödött a magyar gazdaság

7 óra 53 perc
Eredményes a kormány adócsökkentésre és béremelésre épülő gazdaságpolitikája, az idei harmadik negyedévben 5 százalékkal, az uniós átlag kétszeresét is meghaladó mértékben bővült a magyar gazdaság teljesítménye – jelentette ki Varga Mihály.

Ülésezik a diaszpóratanács és a Magyar Állandó Értekezlet, napirenden a kárpátaljai helyzet

7 óra 59 perc
Az aktuális nemzetpolitikai kérdések, köztük a kárpátaljai helyzet szerepel a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) pénteki ülésének napirendjén - mondta Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes az Echo TV reggeli műsorában kedden.

Oldalak