Kormányzati hírek

Feliratkozás Kormányzati hírek hírcsatorna csatornájára
www.kormany.hu - Hírek
Frissítve: 2 perc 24 másodperc

A kormány támogatja a lakásmobilitást

2 óra 11 perc
A kormány lakásmobilitást támogató intézkedéseinek célja, hogy rövid és középtávon kielégítse a lakosság igényeit, a vállalkozások számára pedig biztosítsa a szükséges munkaerőt - mondta Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) ülésén pénteken, Budapesten.

Gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk

2018, április 20 - 21:50
Nem szabad a fejünket a homokba dugnunk, gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk az erdélyi magyar orvosképzést illetően - jelentette ki pénteken Marosvásárhelyen Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Leleplezték Erdélyi János költő domborművét a felvidéki Nagykaposon

2018, április 20 - 18:05
Leleplezték Erdélyi János (1814-1868) domborművét a költő, esztéta és népdalgyűjtő halálának 150. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen szülőhelyén a szlovákiai Nagykaposon (Vel'ké Kapusany) pénteken.

Rippl-Rónai-kiállítás nyílt Zágrábban

2018, április 20 - 16:05
Rippl-Rónai József - a magyar modern festészet első mestere címmel kiállítás nyílt pénteken a kaposvári festőművész alkotásaiból a zágrábi Modern Galériában. A teljes életművet bemutató tárlat megnyitóján az emberi erőforrások minisztere elmondta: Rippl-Rónai arról a világról beszél, amit a horvátok és magyarok együtt töltöttek az Osztrák-Magyar Monarchiában.

Kitüntetések és pályázathirdetés a Föld napján

2018, április 20 - 14:26
1970 óta ünnepli a világ a Föld napját minden évben április 22-én; immár 175 országban, köztük 28 éve Magyarországon is- fogalmazott dr. Rácz András a Föld Napja idei rendezvényén pénteken, Budapesten.

Ma a biztonság a legfontosabb közösségi érték

2018, április 20 - 13:27
Ma a biztonság a legfontosabb közösségi érték, és a kormány számára a magyar emberek biztonsága az első - hangoztatta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken, a rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából rendezett budapesti ünnepségen.

Magyarország felkészült a digitális átalakulásra

2018, április 20 - 13:11
Gazdasági növekedésünk ütemének fenntartásához aktívan hozzá kívánunk járulni a kidolgozott programjaink, a támogatási politikánk és a szakképzés fejlesztése révén – mondta Lepsényi István a II. Jászsági Gazdasági és Fejlesztési Konferencián. Hozzátette: kiemelt feladatunk a digitális átállásra való felkészülés elősegítése, ezáltal az infrastruktúra fejlesztése és az oktatás támogatása.

Újabb három évig finanszírozza a kormány a jelnyelvi tolmácsszolgálatok működését

2018, április 20 - 12:47
Újabb három évig finanszírozza a kormány országszerte a jelnyelvi tolmácsszolgálatok működését - jelentette be Czibere Károly.

Az oktatást a párbeszéd, a közös munka, nem az utcai akciók segítik

2018, április 20 - 12:21
A sajtóból értesültünk arról, hogy a PDSZ-nek új vezetője van, aki bemutatkozás gyanánt az utcai demonstrációt választotta. Bízunk abban, hogy a későbbiekben lesz mód nem csak az utcáról megismerni a PDSZ oktatásszakmai elképzeléseit, mert meggyőződésünk, hogy az oktatást a párbeszéd, a közös munka, nem az utcai akciók segítik.

A célokat megtartva, lendületben maradva

2018, április 20 - 11:17
A polgári kormány gazdaságpolitikai céljai változatlanok: a jövőben is erős és fenntartható gazdasági növekedésen, a pénzügyi stabilitáson, a teljes foglalkoztatáson, az államadósság csökkentésén, a közterhek mérséklésén és a bérek növelésén alapulnak – jelentette ki Varga Mihály a Magyar Bankszövetség éves testületi ülésén.

EU agrárdigitalizációs csúcstalálkozó Szófiában

2018, április 20 - 11:00
Az Európai Unió Tanácsának bolgár elnöksége 2018. április 18. és 20. között Szófiában rendezte meg azt a konferenciát, amely az agrárdigitalizáció jelenlegi és jövőbeni kérdéseivel, lehetőségeivel foglalkozott. A tanácskozáson az EU tagországok, tagjelöltek és más dél-kelet-európai partnerországok vezetői, valamint az Európai Bizottság és a FAO vezető tisztségviselői vettek részt.

Trócsányi László párizsi nagyköveti időszakáról szóló könyvét mutatták be az Akadémián

2018, április 20 - 10:06
Trócsányi László igazságügyi miniszter, korábbi francia nagykövet Párizsi Napló - avagy, ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt. 2010. július-2014. június című könyvét mutatták be Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián csütörtökön.

Másfél évtizede nem látott béremelkedés év elején

2018, április 20 - 09:32
Másfél évtizede nem volt ilyen erős béremelkedés, mint idén a január-februári időszakban, 12,9 százalékkal emelkedtek a nettó és bruttó keresetek egyaránt a nemzetgazdaságban. A mérsékelt inflációnak köszönhető kimagasló, 10,7 százalékos reálbér-emelkedés a magyar családok anyagi helyzetét érdemben javítja, vásárlóerejét pedig nagyban növeli.

Megnyílt a Bukovinai székelyek Bácskában című kiállítás Szabadkán

2018, április 20 - 09:18
A bukovinai székelyek soha nem felejtették el azt a néhány évet, amelyet Bácskában töltöttek a negyvenes években, és máig őrzik az ott szerzett emlékeket - hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár csütörtökön Szabadkán, ahol megnyitotta a Bukovinai székelyek Bácskában című kiállítást.

320 vándortáborban fedezik fel a diákok Magyarországot

2018, április 20 - 08:52
Hatalmas érdeklődés övezi a 2017-ben elindított Vándortábor Programot: a 320 vándortáborba, a gyalogos, kerékpáros és vízi túrákra mostanáig több mint 7000 tanuló jelentkezett.

Soros György pénzügyi spekuláns körei rossz lóra tettek

2018, április 20 - 08:34
Soros György pénzügyi spekuláns körei rossz lóra tettek, és "most éppen bukóban vannak" - kommentálta a parlamenti választás eredményét Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Átadták a felújított és kibővített Pécsi Horvát Színházat

2018, április 19 - 23:15
Átadták csütörtökön a Pécsi Horvát Színház felújított és kibővített épületét. Az intézményt Nina Obuljen Korzinek, Horvátország kultúráért felelős minisztere és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere avatta fel.

Megkezdődött Magyarország legnagyobb nyílt sakkversenye

2018, április 19 - 19:12
357 versenyző 39 országból - elrajtolt a Budapesti Tavaszi Fesztivál Nemzetközi Sakkfesztivál és Sakkverseny - Szabó László Emlékverseny. A 2018. április 18. és 26. között, a BOK (volt Syma) Csarnokban zajló esemény az idén Magyarország legnagyobb nyílt versenye.

A szakképzés kulcsfontosságú a magyarság jövője szempontjából

2018, április 19 - 18:47
A szakképzés kulcsfontosságú a magyarság jövője és helyben való boldogulása szempontjából - jelentette ki Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára a felvidéki Csallóközaranyoson, ahol előadást tartott a Középpontban a szakképzés nevet viselő konferencián csütörtökön.

Vácra érkezett a Lajta Monitor Múzeumhajó

2018, április 19 - 18:35
Magyarország akkor tud a legtöbbet adni Európának, ha magyar marad, megőrzi és erősíti magyarságát - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Vácon abból az alkalomból, hogy a város kikötőjébe érkezett a Lajta Monitor Múzeumhajó.

Oldalak