Kormányzati hírek

Feliratkozás Kormányzati hírek hírcsatorna csatornájára
www.kormany.hu - Hírek
Frissítve: 20 perc 14 másodperc

Sikeres gazdaságpolitikához nincs szükség migrációra

2020, január 17 - 17:25
Magyarország elmúlt tízéves politikája bizonyította, hogy sikeres gazdaságpolitikához nincs szükség migrációra - mondta pénteken Szijjártó Péter a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetnek (OECD) a bevándorlók integrálásával kapcsolatos miniszteri szintű tanácskozásán elhangzott felszólalásában Párizsban.

Meg kell becsülni a fegyveres testületek munkáját

2020, január 17 - 16:29
A fegyveres testületek hivatásos állományára vonatkozó juttatásokról tartott sajtótájékoztatót Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, valamint Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, január 17-én, pénteken, a Belügyminisztérium márványtermében.

Hőkamerával, drónnal és radarral is védik a határt

2020, január 17 - 15:28
Jelentős rendőri és katonai létszámmal, illetve komoly eszközparkkal őrzik a kerítéssel nem védett határszakaszt Bács-Kiskun megyében. A rendőrség hőkamerát, a Magyar Honvédség pedig drónt és radart is alkalmaz - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója Hercegszántón pénteken. 

Új lendületet vehet a generációváltás az agráriumban

2020, január 17 - 13:54
Nagyobb szerepvállalásra ösztönözné a fiatal gazdákat az Agrárminisztérium, részben a tárca szakiskolai hálózatán keresztül, illetve a Vidékfejlesztési Programból igényelhető támogatások segítségével – jelentette ki Szinay Attila közigazgatási államtitkár Miskolcon, az Újjászülető vidék elnevezésű konferencián.

Mindenki jól jár a gazdasági és szociális szempontok összekapcsolásával

2020, január 17 - 13:12
Az egész társadalom jól jár azzal, ha sikerül a gazdaság és a szociális biztonság szempontjait összekapcsolni - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára pénteken Budapesten.

A januári fizetéssel kapják először kiegészítő juttatásukat a fegyveres testületeknél szolgálók

2020, január 17 - 13:12
A januári fizetéssel kapják meg először kiegészítő juttatásukat a fegyveres testületeknél szolgálók, az érintettek február 5-ig megkapják emelt illetményüket - jelentette be 2020. január 17-én Budapesten a Belügyminisztérium, valamint a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára közös sajtótájékoztatóján.

Elkezdődött a berlini Zöld Hét, a világ legnagyobb mezőgazdasági vására

2020, január 17 - 12:45
Elkezdődött pénteken Berlinben a Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche - IGW), a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti kiállítása és vására, a magyar standot Nagy István agrárminiszter nyitotta meg.

Tiszta és okos energetikai szolgáltatásokra van szükség

2020, január 17 - 10:34
Tiszta és okos energetikai szolgáltatásokat kell nyújtani a magyar fogyasztóknak - mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Az Index újabb álhírt gyártott, ezúttal a NAT-ról

2020, január 17 - 10:32
Az Index mai cikke a baloldali média újabb álhírgyártásának ékes példája. A kormány a Nemzeti Alaptanterv (NAT) átfogó módosításáról döntött, amiről legkésőbb a jövő héten a nyilvánosságot is tájékoztatjuk.

A gazdaság legyen magyar, zöld és high-tech

2020, január 17 - 10:31
A gazdaság legyen magyar, zöld és high-tech - összegezte a kormány legfőbb gazdasági elképzeléseit az innovációs és technológiai miniszter a Debreceni Egyetem (DE) gazdasági évindító partnertalálkozóján csütörtökön.

Mintegy négyszer több beruházás érkezett tavaly Magyarországra, mint 2009-ben

2020, január 17 - 10:30
Mintegy négyszer több beruházás érkezett tavaly Magyarországra a beruházás-ösztönzési rendszeren keresztül, mint 2009-ben, a balliberális kormány utolsó teljes évében - közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán. 2009-ben 27, 2019-ben 101 beruházás jött az országba - fejtette ki az államtitkár.

Feltehetően bevándorló szúrt meg egy magyar férfit Németországban, Magyarország a német ügyészséghez fordult

2020, január 17 - 10:29
A német ügyészséghez fordult Magyarország, mert Németországban feltehetően egy bevándorló megkéselt egy magyar férfit a Stuttgarttól nyugatra fekvő Schömbergben - közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken reggel a Facebook-oldalán.

Soros a világ első számú oligarchája

2020, január 17 - 10:04
Orbán Viktor miniszterelnök a világ első számú oligarchájának nevezte péntek reggeli rádióinterjújában Soros Györgyöt, aki "maffiaszerű hálózaton keresztül irányítja a politikai tevékenységét és gyakorol befolyást az európai politikára".

Az adócsökkentések ellenére folyamatosan nő az államkassza kiva bevétele

2020, január 17 - 09:26
A kisvállalati adó (kiva) amellett, hogy az Európai Unió egyik legversenyképesebb adófajtája, még a költségvetési bevételekre is jótékonyan hat - tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.

Kelet-Közép-Európa zsinagógái mutatkoztak be a belga fővárosban

2020, január 17 - 09:24
A Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet szervezésében tartották a „Kelet-közép európai zsinagógák világi hasznosítása” című kiállítás finisszázsát a brüsszeli Nagy Zsinagógában. A zárórendezvényen Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára mondott beszédet.

A brit nagykövetet fogadta Benkő Tibor honvédelmi miniszter

2020, január 16 - 22:24
Hazánk szempontjából rendkívül fontos, hogy az Egyesült Királyság az Európai Unióból való távozását követően is elkötelezett marad Európa biztonsága iránt - jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter, miután január 16-án, csütörtökön hivatalában fogadta Iain Lindsayt, az Egyesült Királyság Budapestre akkreditált nagykövetét.

Több mint 13 ezer munkahelyet teremtenek a tavaly érkezett nagyberuházások

2020, január 16 - 18:48
A tavaly érkezett 101 nagyberuházás több mint 13 ezer munkahelyet teremt, és kiemelkedő helyezést biztosít Magyarország számára a globális beruházási rangsorban - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára.

Hivatalosan is köszöntötték a Shanghai Airlines két új budapesti járatát

2020, január 16 - 18:46
Hivatalosan is köszöntötték a Shanghai Airlines tavaly év végén elindult két új budapesti járatát. Hszian, illetve Csengtu érintésével az első járatok december 30-án, illetve 31-én érkeztek meg Sanghajból, és a meghirdetett menetrend szerint hetente kétszer közlekednek.

Sikerült Indiát mint "szuperhatalmat" érdekeltté tenni Magyarország sikerében

2020, január 16 - 18:22
Sikerült Indiát mint "szuperhatalmat" érdekeltté tenni Magyarország sikerében, ez az egyik legnagyobb eredménye az elmúlt évek kétoldalú együttműködési és külkapcsolati építkezésének - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek csütörtökön Újdelhiből nyilatkozva telefonon.

A kormány határozott stratégiai célokat tűzött ki a klímaváltozás és a környezetvédelem területén

2020, január 16 - 16:50
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közzétette a kormányzati honlapon a közelmúltban elfogadott energia- és klímapolitikai stratégiai dokumentumokat.

Oldalak