Kormányzati hírek

Feliratkozás Kormányzati hírek hírcsatorna csatornájára
www.kormany.hu - Hírek
Frissítve: 32 perc 12 másodperc

Szakmailag és politikailag is vitatható a Frontex megerősítésének terve

2 óra 27 perc
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint szakmai és politikai szempontból is vitatható az Európai Unió (EU) határ- és partvédelmi szervezete (Frontex) megerősítésének terve.

Fogyatékos embereket segítő országos tanácsadói hálózat kezdte meg munkáját

2 óra 28 perc
Országszerte huszonkét információs és koordinációs pontot hoztak létre egy több mint hárommilliárd forintos projekt keretében, hogy komplex szolgáltatásokkal, naprakész információkkal segítsék a fogyatékos embereket, illetve hozzátartozóikat és ezzel megkönnyítsék az érintettek mindennapjait.

Autizmus által érintett családokat segítő modellprogram indul

2 óra 32 perc
Az autizmus által érintett családokat segítő modellprogram indul; az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) október 5-ig várja a családok és a nekik segíteni akarók jelentkezését.

Jövőre félmilliárd forinttal támogatják a roma szakkollégiumi hálózatot

2 óra 32 perc
Az idei 140 millió forintról jövőre 550 millió forintra emelkedik a roma szakkollégiumi hálózat költségvetési támogatása - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat tanévnyitó konferenciáján.

Hétvégén indul a vadon élő rókák őszi veszettség elleni immunizálási kampánya

2 óra 39 perc
2018. szeptember 29. és október 14. között zajlik Magyarországon a rókák őszi veszettség elleni vakcinázása. Az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől számított 21 napig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el az illetékes járási főállatorvos. A csalétekszórás a lakott, beépített területeket nem érinti.

A lehető legmélyebb és legátfogóbb szabadkereskedelmi megállapodásra kell törekednie Nagy-Britanniával az EU-nak

2 óra 55 perc
Magyarországnak az az érdeke, hogy Nagy-Britannia és az Európai Unió között a lehető legmélyebb és legátfogóbb szabadkereskedelmi megállapodás jöjjön létre attól az időponttól, hogy Nagy-Britannia kilép az EU-ból - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon a találkozón, amelyet az ENSZ-közgyűlés csúcsszintű ülésszakának nyitónapján, helyi idő szerint kedden folytatott brit kollégájával, Jeremy Hunttal New Yorkban.

K+F versenyképességi és kiválósági együttműködésre jelent meg pályázat

2 óra 56 perc
Hárommilliárd forintos keretösszeggel megjelent a "K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések" című pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében - tájékoztatta Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár az MTI-t.

Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

2018, szeptember 25 - 20:50
Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le versenyhátrányát - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az EuroSkills Budapest 2018 - a szakmák Európa-bajnokságának ünnepélyes megnyitóján.

Új rekord az adósságfinanszírozásban

2018, szeptember 25 - 19:49
Az eddigi legalacsonyabb kamat mellett bocsátott ki eurókötvényt Magyarország.

Magyarországnak stratégiai érdeke, hogy Kína első számú partnere maradjon Közép-Európában

2018, szeptember 25 - 16:05
Magyarországnak gazdasági és stratégiai érdeke, hogy továbbra is Kína első számú gazdasági, kereskedelmi és befektetési partnere maradjon a közép-európai térségben - jelentette ki New Yorkban Szijjártó Péter.

A szórványtelepülések erősödni szeretnének

2018, szeptember 25 - 15:50
Azok a szórványtelepülések tudtak fennmaradni eddig, amelyek őrizték ragaszkodásukat, hitüket és magyarságukat, és ezek a települések tovább szeretnének erősödni - hangsúlyozta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedden a vajdasági Maradékon.

Helyreállították a Táti-szigetek vizes élőhelyeit

2018, szeptember 25 - 15:30
A Duna-Ipoly Nemzeti Park 480 millió forintos ráfordítással 195 hektáron helyreállította a Pilisi Bioszféra Rezervátumban található Táti-szigetek vizes élőhelyeit - jelentették be a projekt zárórendezvényén kedden Táton.

Négy évtized után újraindul a szakképzés Sümegen

2018, szeptember 25 - 15:02
A négy évtized után újrainduló sümegi szakképzés küldetése, hogy visszaadja a kétkezi munka presztízsét ötvözve a régi mesterek tudását a mai kor vívmányaival - jelentette ki a Pápai Szakképzési Centrum megújult sümegi Acsády Ignác Szakképző Iskolájának átadó ünnepségén kedden a Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.

Államtitkári köszöntő Bruno Walter koncertje előtt

2018, szeptember 25 - 15:01
Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya nemzetközi ügyekért felelős államtitkár asszony részt vett és beszédet mondott Bruno Walter Orchestra koncertjén a Budapest Music Centerben.

Magyarország kiszámítható és a jövedelembiztonságot elősegítő 2020 utáni Közös Agrárpolitikában érdekelt

2018, szeptember 25 - 14:22
Megfelelően finanszírozott, a gazdák számára jövedelempótló és beruházási támogatásokat egyaránt lehetővé tevő Közös Agrárpolitikára van szükség 2020 után – mondta a magyar delegációt vezető Feldman Zsolt államtitkár az európai uniós mezőgazdasági miniszterek keddi, ausztriai informális találkozója után.

A gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata

2018, szeptember 25 - 13:52
A gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata és leginnovatívabb területe, cél a további növekedés és az, hogy az ágazat részesedése a nemzeti összterméken belüli a jelenlegi 6 százalékról 8 százalékra nőjön - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyárában létesült új épület avatásán.

A csepeli egészségügyi fejlesztésekre több mint egymilliárd forint jut az Egészséges Budapest Program keretében

2018, szeptember 25 - 13:13
Az Egészséges Budapest Program révén 700 milliárd forint kormányzati forrásból újul meg a központi régió, vagyis Budapest és Pest megye egészségügyi ellátása - jelentette be Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára a sajtótájékoztatón.

Oktatási és diplomáciai megállapodásokat ír alá kétoldalú tárgyalásain Szijjártó Péter

2018, szeptember 25 - 08:18
Oktatási, tudományos, illetve diplomáciai témában írnak alá négy kétoldalú megállapodást Magyarország, valamint Moldova, Tunézia, Namíbia és a Palesztin Hatóság között kedden New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés hivatalosan megkezdődő csúcsszintű ülésszakának helyszínén - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A világ eddig biztonságosnak tekintett részeit is veszélyek fenyegetik

2018, szeptember 24 - 22:53
Az új biztonsági kihívások miatt ma már a világ olyan részeit is veszélyek fenyegetik, amelyeket eddig biztonságosnak tekintettünk - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés ülésszakához kapcsolódóan rendezett Nelson Mandela béke-csúcstalálkozón.

Európának és a világnak fel kell lépnie az új világrend jelentette biztonsági kockázatokkal szemben

2018, szeptember 24 - 15:58
Teljesen új világrend van kialakulóban, és ez új biztonsági kockázatokat hoz magával, amelyek ellen Európának, sőt az egész világnak fel kell lépnie - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn New Yorkban annak kapcsán, hogy az ENSZ-közgyűlés e héten zajló ülésszakához kapcsolódva külön tanácskozást tartanak erről a témáról.

Oldalak