Kormányzati hírek

Feliratkozás Kormányzati hírek hírcsatorna csatornájára
www.kormany.hu - Hírek
Frissítve: 19 perc 50 másodperc

Tragédiával ér fel, hogy az EU nem indítja meg az albán és macedón csatlakozási tárgyalásokat

1 óra 17 perc
Tragédiával ér fel, hogy az Európai Unió úgy döntött, nem indítja meg a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával, a késlekedés ugyanis a régió békéjét és stabilitását veszélyezteti - jelentette ki Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Luxembourgban.

Nagy sikerrel zárult a tel-avivi „Magyar Napok”

4 óra 13 perc
Október 15-17. között immár ötödik alkalommal rendeztek „Magyar Napokat” Tel-Avivban. A Külgazdasági- és Külügyminisztérium támogatásával az izraeli magyar kulturális évad keretében megvalósult nagyszabású fesztiválon a tárca kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkára, Schőberl Márton mondott beszédet és ültetett szentjánoskenyérfát az izraeli-magyar kapcsolatok megerősítéseként.

Sztáray Péter megbeszélése a Magyar–Bosznia Hercegovinai Gazdasági Vegyes Bizottság társelnökével

4 óra 17 perc
Sztáray Péter államtitkár a Magyar–Bosznia Hercegovinai Gazdasági Vegyes Bizottság (GVB) társelnökeként 2019. október 15-én hivatalában fogadta Mato Franjićević gazdasági és külkereskedelmi kapcsolatokért felelős miniszter-helyettest, a Gazdasági Vegyes Bizottság boszniai-hercegovinai társelnökét. Mato Franjićević a 2019-es Budapesti Víz Világtalálkozó alkalmából a bosznia-hercegovinai delegáció vezetőjeként látogatott Budapestre.

Fontos együttműködési szerződéseket írunk alá Putyin budapesti látogatásakor

4 óra 45 perc
Fontos megállapodásokat fogunk aláírni a gazdaság, a szociális biztonság és a sport területén folytatandó együttműködésről Vlagyimir Putyin orosz elnök október 30-i budapesti látogatásakor - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek szerdán Moszkvában.

Együttműködési megállapodást írt alá Magyarország agrárminisztere és Ciprus földművelésügyi, vidékfejlesztési és környezetvédelmi minisztere

4 óra 45 perc
Nagy István agrárminiszter és Kosztasz Kadisz ciprusi földművelésügyi, vidékfejlesztési és környezetvédelmi miniszter együttműködési megállapodást írt alá szerdán délután az Agrárminisztériumban.

A kormány erősíteni kívánja a magyar vállalkozások digitális fejlődését

5 óra 19 perc
A magyar nemzeti össztermék 25 százalékát a digitális gazdaság állítja elő, a szektor mintegy 400 ezer embert foglalkoztat, ez a harmadik legmagasabb arány az Európai Unióban – jelentette ki Varga Mihály a X. Infotér konferencián, Balatonfüreden. A pénzügyminiszter elmondta, hogy a kormány ezért jelentős forrást, 137 milliárd forintot biztosít a vállalati digitalizáció fejlesztésére.

Az Agrárminisztérium által bemutatott dróntechnológia és öntözésfejlesztés iránt érdeklődött Áder János

5 óra 46 perc
Áder János köztársasági elnök látogatást tett az Agrárminisztérium standjánál a Millenárison megrendezett Víz Világtalálkozón szerdán. A köztársasági elnököt Rácz András az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára, László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár és Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár fogadta. Az eseményen részt vett Nagy János, a Nemzeti Földügyi Központ elnöke is.

Létrejött a Magyar Diplomáciai Akadémia a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

6 óra 19 perc
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Szenátusának mai döntésével létrejött a Magyar Diplomáciai Akadémia, amelynek célja a diplomáciai kar utánpótlásának és a magyar nagykövetek külszolgálati felkészítésének biztosítása, valamint a magyarországi diplomáciai vezetőképzés kialakítása.

A fiatalokat fel kell készíteni a mezőgazdaság digitális átalakulására

7 óra 31 perc
Az agrárium iránt érdeklődő fiatalok felsőoktatási képzésében a technológiai és az agrárszakmai tudás átadása egyaránt fontos. A fiatalokat fel kell készíteni az agrárium digitális átalakulására, hogy Magyarország aktív részese lehessen a szektorban zajló technológiai robbanásnak - mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

Sportolóink érdekeinek védelme kiemelten fontos feladatunk

7 óra 47 perc
A sportolók védelmében szükség van arra, hogy a szakszövetségek megalkossák a sportágspecifikus egészségügyi szabályzatukat, amelynek alkalmazásával jelentősen csökkenthetők a sportolók hosszú távú, esetleg maradandó sérülései - mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Testnevelési Egyetemen (TF) megtartott szerdai előadásában.

25 százalékkal nőtt az informatikai szakokra jelentkezők száma

8 óra 29 perc
Huszonöt százalékkal nőtt az informatikai szakokra jelentkezők száma 2015 és 2019 között - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára szerdán Balatonfüreden a X. Infotér konferencián.

Tovább bővül az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér adatbázisa

8 óra 30 perc
Tovább bővül az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) adatbázisa: jövő január 1-jéig minden magánegészségügyi szolgáltatónak és fogorvosnak csatlakoznia kell hozzá, és június 1-jétől adatot is kell rögzítenie a felhőbe - közölte az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Harmincöt éves a Magyarországi Református Egyház drogmissziója

8 óra 40 perc
Harmincöt éves a Magyarországi Református Egyház kábítószerfüggőkkel foglalkozó Kallódó Ifjúságot Mentő Missziója (KIMM). A jubileum alkalmából Budapesten, a Hold utcai németajkú református gyülekezet templomában tartottak konferenciát szerdán.

Víz Világtalálkozó - Magyarországon nyit európai központi irodát a Globális Zöld Növekedési Intézet

9 óra 4 perc
Magyarországon nyit európai központi irodát a Globális Zöld Növekedési Intézet (Global Green Growth Institute - GGGI), az erről szóló együttműködési megállapodást Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára és Frank Rijsberman, a GGGI európai irodájának főigazgatója írta alá a Budapesti Víz Világtalálkozón.

Megnyílt a pályázati időszak a Kőrösi Csoma Sándor program déli féltekére szóló ösztöndíjaira

9 óra 14 perc
Október 15-től lehet pályázni a Kőrösi Csoma Sándor program keretében a déli féltekére szóló ösztöndíjakra - mondta Potápi Árpád János, nemzetpolitikai államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Fontos a fenntartható közlekedés

9 óra 29 perc
Fontos az Európai Bizottság új munkaprogramjában is deklarált fenntarthatóság, amely a közlekedésben a károsanyag-kibocsátás csökkenésével valósulhat meg - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

A fogyatékos emberek munkába állását informatikai fejlesztésekkel is érdemes támogatni

9 óra 40 perc
A fogyatékos emberek munkába állását olyan innovatív informatikai fejlesztésekkel is érdemes támogatni, mint a hallássérülteket segítő Kontakt tolmácsszolgálat vagy a látássérülteket segítő Távszem szolgáltatás - mondta Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Magyarország legyen erős, innovatív ország

9 óra 57 perc
A kormány célja, hogy Magyarország erős, innovatív ország legyen - hangsúlyozta Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkára szerdán a szaktárca "Innovatív utakon az autóipar" című konferenciáján az Automotive Hungary szakvásáron, Budapesten.

Megnyílt az Automotive Hungary járműipari beszállító szakkiállítás

10 óra 36 perc
A magyar járműipar az elmúlt kilenc évben több mint duplájára növelte kibocsátását és ez idő alatt 34 százalékkal nőtt a szektorban foglalkoztatottak száma - mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás megnyitóján a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

A magasépítéseknek köszönhető az építőipar augusztusi növekedése

10 óra 40 perc
Elsősorban a magasépítéseknek köszönhető az építőipari termelés augusztusi növekedése - kommentálta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, szerdán megjelent adatait az M1 aktuális csatornán.

Oldalak