Kormányzati hírek

Feliratkozás Kormányzati hírek hírcsatorna csatornájára
www.kormany.hu - Hírek
Frissítve: 28 perc 53 másodperc

Kapacitásbővítő beruházások fejeződtek be a tiszavasvári Quick 2000 Kft.-nél

2020, március 7 - 17:22
Raktárakkal, csarnoképülettel és modern eszközökkel bővítette termelési kapacitását az egyedi gyógyszeripari gépek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Quick 2000 Kft. Tiszavasváriban.

A vállalkozásoknak segít a magyar multiprogram

2020, március 5 - 17:07
Elsősorban kis- és középvállalkozásoknak segít a magyar multiprogram, amelyről szerdán tartott tájékoztatót Miskolcon az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA), és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Bokik).

Főiskolai képzések indulnak szeptemberben Nyírbátorban

2020, március 4 - 12:14
Két felsőoktatási intézmény indít új képzéseket szeptemberben a Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ (KFKK) keretein belül a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban.

Megalakult a Nemzeti Kulturális Tanács

2020, február 20 - 12:57
Orbán Viktor miniszterelnök meghívására megtartotta alakuló ülését a Nemzeti Kulturális Tanács Budapesten, a Karmelita kolostorban - tájékoztatta a kormany.hu-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Szorosabbra font kapcsolatok

1 óra 33 perc
Az elmúlt esztendők közös munkájának sikerét koronázta meg az az együttműködési keretmegállapodás, amelyet február 19-én, a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában kötött a tárca, a Magyar Honvédség Parancsnoksága és az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ).

A magyar családpolitika a szabad választás lehetőségét is megadja

2 óra 2 perc
A magyar családpolitika hungarikum, mert sehol a világon nincs még egy olyan komplex, rugalmas és célzott támogatási rendszer, mint ez, ami ugyanakkor a szabad döntés lehetőségét is megadja a családalapítás és a gyerekvállalás kérdéseiben - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára egy szerdai budapesti konferencián.

Már 21 milliárd forint értékben váltottak be rezsiutalványt a nyugdíjasok

2 óra 8 perc
A nyugdíjasok eddig a rezsiutalványok mintegy 92 százalékát használták fel 20,5 milliárd forint értékben. Tízből kilenc utalványt a Magyar Postán váltották be, míg a fennmaradó részt közvetlenül a szolgáltatóknál használták fel.

Megkapták az ígért plusz forrást, a havi 250.000 forint kiegészítő támogatást a közfinanszírozott fogorvosi szolgálatok és szakrendelések

2 óra 54 perc
Az eddigi 130.000 Ft helyett, 380.000 Ft összegre változott a rezsitámogatásuk 2020. január 1-től. A fogászati szolgáltatók és szakrendelők 2 havi fix díj kiegészítését 2020.02.18-án minden érintettnek átutalta a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, márciustól kezdődően pedig a havi finanszírozás már a közel háromszorosára emelt összeggel fog megtörténni.

A nagy növekedésű vállalkozásokat célozza a Magyar multi program

2 óra 54 perc
A nagy növekedésű vállalkozásokat célozza a kkv-stratégia kiemelkedő elemének tartott Magyar multi program (Mmp) - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára szerdán Kecskeméten.

Fémipari képzőközpontot alakítanak ki Békéscsabán

2 óra 56 perc
Fémipari képzőközpontot alakítanak ki Békéscsabán csaknem 2,2 milliárd forintos beruházással - közölte a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár szerdán a békési megyeszékhelyen.

Információs napokon népszerűsítik a Határtalanul! programot

4 óra 31 perc
Információs napokon népszerűsíti a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a Határtalanul! programot, amelynek támogatásával határon túli magyar területekre utazhatnak el diákok.

Nemzeti konzultáció: két kérdés vonatkozik a börtönbizniszre

5 óra 40 perc
Két kérdés vonatkozik majd a börtönbizniszre a nemzeti konzultáció kérdőívén - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Több mint 1300 teherautót és autóbuszt vizsgált meg a közlekedési hatóság a múlt héten

5 óra 41 perc
Több mint 1300 teherautót és autóbuszt vizsgált meg a közlekedési hatóság múlt heti akciójában - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az MTI-vel.

Haladéktalanul kivizsgálja a kormányhivatal a repülőtéren órákat veszteglő légijárat ügyét

6 óra 1 perc
A mai nap folyamán a Ryanair légitársaság egy repülőjárata közel hat órán át vesztegelt a repülőtéren. Ezért Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és György István területi közigazgatásért felelős államtitkár fogyasztóvédelmi vizsgálatra utasította Budapest Főváros Kormányhivatalát annak tisztázása érdekében, hogy az eset kezelése során a Ryanair eleget tett-e jogszabályi kötelezettségeinek.

Az év elején 5500 tiltott határátlépési kísérlet volt a magyar határon

7 óra 34 perc
Januárban és februárban 5500 tiltott határátlépési kísérlet volt a magyar határon, ami jelentős növekedés az előző év hasonló időszakával összehasonlítva - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

A magyar kormány nem bocsát szabadon egyetlen elítélt bűnözőt sem a jogerős ítéletben megszabott határidő előtt

2020, február 18 - 17:18
Vadai Ágnes állításával szemben a magyar kormány nem bocsát szabadon egyetlen elítélt bűnözőt sem a jogerős ítéletben megszabott határidő előtt - hangsúlyozta Varga Judit igazságügyi miniszter kedden az MTI-nek nyilatkozva.

Az Európai Bírósághoz fordulhatnak a közúti fuvarozás készülő uniós szabályozását ellenző országok

2020, február 18 - 16:00
Kilenc tagállam szakterületi vezetői újabb kísérletet tettek arra, hogy az első Mobilitási Csomag várható káros hatásait mérséklő lépésekre bírják rá az Európai Bizottságot. Az országok közös álláspontja szerint a tervezett intézkedések az unión kívüli fuvarozók számára biztosítanak versenyelőnyt, ráadásul több ponton ellentétesek az európai klímavédelmi törekvésekkel.

A Miniszterelnökség közleménye

2020, február 18 - 15:10
Mély megrendüléssel és fájdalommal értesültünk a Burkina Fasóban történt iszlamista keresztényellenes terrortámadásról, melynek során 24 ártatlan embert, köztük egy lelkipásztort gyilkoltak meg dzsihadista fegyveresek egy templomban.

5 év alatt 50 milliárd a budapestiek egészségéért

2020, február 18 - 14:43
A Magyarország Kormánya és a Fővárosi Önkormányzat között korábban létrejött megállapodás értelmében Budapest az elkövetkezendő 5 évben az egészségügy fejlesztése érdekében összesen 50 milliárd forint központi költségvetési támogatásban részesül.

Az átalakuló szakképzés számos lehetőséget kínál a pályaválasztás előtt álló fiataloknak

2020, február 18 - 14:24
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján reményét fejezte ki, hogy a következő tanévben minél többen kezdik meg tanulmányaikat technikumban vagy szakiskolában.

Oldalak