Kormányzati hírek

Feliratkozás Kormányzati hírek hírcsatorna csatornájára
www.kormany.hu - Hírek
Frissítve: 28 perc 21 másodperc

A gazdaságvédelmi lépések a magyar vállalkozásokat is segítik

0 másodperc
A gyors ütemben változó világgazdasági verseny kihívásait a vállalkozások és a kormány szoros együttműködésével lehet hatékonyan kezelni - jelentette ki Varga Mihály a XXI. Vállalkozók Napján.

Ne az emberekkel fizettessék meg a klímavédelmet

1 óra 30 perc
A klímavédelem fontos, de nem lehet az emberekkel megfizettetni - mondta Hollik István kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán csütörtök este.

A kormány még idén rendeletbe foglalja a főváros atlétikai vb-vel kapcsolatos feltételeit

2 óra 40 perc
Egyetértés alakult ki a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában csütörtökön azokról a feltételekről, amelyeket a Fővárosi Közgyűlés fogalmazott meg a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezésével kapcsolatban, ezeket pedig a kormány rendeletben rögzíti december 31-éig.

Társadalmi párbeszéd a diabétesz ügyében

2 óra 40 perc
Magyarország Kormánya arról döntött, hogy magasabb szinten támogatja az 1-es típusú diabéteszes gyermeket nevelő családokat és kiemelt támogatást nyújt a cukorbetegeket képviselő szervezeteknek.

200 egyetemista 800 fiatalt mentorál a Tanítsunk Magyarországért programban

2 óra 49 perc
Négy egyetem - Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs - kétszáz hallgatója nyolcszáz 7. osztályos általános iskolást mentorál a Tanítsunk Magyarországért program keretében - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben.

A halfogyasztás megduplázását tervezi az agrártárca

3 óra 27 perc
Nőtt a magyarországi halfogyasztás az utóbbi tíz évben, de még mindig messze az európai uniós átlag alatt van; az agrártárca azon dolgozik, hogy az egy főre jutó éves 5,7 kilogrammos átlag megduplázódjon Magyarországon - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a halfogyasztást népszerűsítő sajtótájékoztatón.

Hetvenmilliárd forintnyi dél-koreai beruházás érkezik Magyarországra

2019, december 12 - 23:09
Négy dél-koreai vállalat összesen hetvenmilliárd forintot ruház be Magyarországon, és ezzel 300 új munkahelyet teremt - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Szöulban, miután tárgyalt Kang Kjung Vha dél-koreai kollégájával.

Magyar Kulturális Intézet nyílt Szöulban

2019, december 12 - 23:07
Magyar Kulturális Intézet nyílt Szöulban csütörtökön. A megnyitón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: 30 évvel ezelőtt új Európa született azzal, hogy a közép-európai országok visszanyerték szabadságukat.

A klímavédelmi célok atomerőmű nélkül nem teljesíthetők

2019, december 12 - 17:40
A paksi atomerőmű nélkül nem teljesíthetők a klímavédelmi célok és nem biztosítható Magyarország biztonságos áramellátása - mondta Süli János, a paksi beruházásért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön Budapesten, a Világgazdaság napilap Energiastratégia 2019 című szakmai konferenciáján. A miniszter kiemelte: a két új paksi blokk működése évente 17 millió tonna szén-dioxid kibocsátását teszi majd elkerülhetővé.

Tovább erősödhetnek a magyar-koreai gazdasági kapcsolatok

2019, december 12 - 17:20
A magyar kormány beruházásösztönző gazdaságpolitikájának és a kiegyensúlyozott üzleti környezetnek köszönhetően évről évre egyre nagyobb arányban fektetnek be hazánkban dél-koreai cégek – emelte ki Varga Mihály a Magyar-Koreai Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság (GVB) harmadik ülésén.

A szaktárca törekszik a jogi versenyképesség erősítésére

2019, december 12 - 16:57
Magyarország jogi versenyképességének további erősítésére törekszik az Igazságügyi Minisztérium (IM), emellett azon dolgozik, hogy a hazai vállalkozások előremutató, innovatív, digitális változásokhoz alkalmazkodó modern polgárjogi szabályozás keretében működhessenek, az európai szabályozást követve, adott esetben annál is magasabb színvonalon - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtökön a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) csúcstalálkozóján, Budapesten.

Már 114 járásban működik egészségfejlesztési iroda

2019, december 12 - 16:39
Mintegy 14 milliárd forintból épült ki az elmúlt hat évben az ország egész területét lefedő Egészségfejlesztési Irodák hálózata Szendrőtől Sarkadig, Létavértestől Farkasgyepűig. A 114 járásban működő Egészségfejlesztési Irodáknak rendkívül fontos szerepük van a Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter által meghirdetett új egészségkultúra programban, a magyar emberek egészségi állapotának javításában, a népbetegségek megelőzésében.

Szlovén partnerével találkozott Benkő Tibor honvédelmi miniszter

2019, december 12 - 16:30
A Nyugat-Balkánon ismét erősödő migrációs nyomás mellett a NATO és az Európai Unió aktuális biztonságpolitikai témái, valamint a Nova Gorica-i katonai emlékmű is napirenden volt Benkő Tibor és Karl Erjavec december 12-ei, csütörtöki találkozóján.

Folytatni kell az államadósság csökkentését

2019, december 12 - 16:05
Folytatni kell az államadósság csökkentését, az elképzelések szerint 2022 végére az államadósság GDP-hez mért arányát 60 százalék alá akarja mérsékelni a kormány - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Kőrisfaültetéssel érkezett el Csongrádra az Agrárminisztérium Országfásítási Programja

2019, december 12 - 15:23
Magyarország területeinek mintegy 21-22 százaléka erdővel borított. Azt szeretnénk elérni, hogy a következő 30 évben az erdősültség elérje a 27-28 százalékot - mondta Farkas Sándor Csongrádon, a faültetés előtti sajtótájékoztatón.

Nem engedjük meg a brüsszeli bürokratáknak, hogy a szegény országokkal fizettessék meg a klímaváltozás elleni harc költségeit

2019, december 12 - 14:45
A klímaváltozás elleni küzdelemről csütörtökön kezdődő tárgyaláson várható "csata közép-európai és magyar nézőpontból arról fog szólni, hogy ne engedjük meg a brüsszeli bürokratáknak azt, hogy megint a szegény emberekkel és a szegény országokkal fizettessék meg a klímaváltozás elleni harc költségeit" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön, az európai uniós csúcstalálkozót megelőzően.

Értékek őrzői a magyar márkák

2019, december 12 - 14:37
A tájékoztatás, a szórakoztatás mellett az értékőrzés is jelentős szerepet kap az „Arculat és identitás 2. – Vezető magyar márkák tradicionális múlttal és innovatív jelennel” című most megjelent igényes kötetben – fogalmazott az Agrárminisztérium kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztosa a könyv bemutatóján.

A Kárpátok a környezet ügyében is összeköti Kelet-Európa népeit

2019, december 12 - 14:05
Magyarország kiemelt figyelmet fordít a Kárpát-medencében a környezetügyi együttműködésre, ugyanis a térség földrajzi értelemben is szoros egységet alkot. Ezért természeti örökségünk védelme és fenntartható fejlesztése elemi érdeke a régió minden népének, így nekünk, magyaroknak is – emelte ki Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Kárpátok Keretegyezmény Végrehajtó Testületének 10. ülésének budapesti ünnepi megnyitóján.

Farkas István életmű-kiállítás nyílt a Nemzeti Galériában

2019, december 12 - 13:56
Kihűlt világ címmel a 75 éve Auschwitzban meggyilkolt Farkas István életművét bemutató kiállítás nyílt csütörtökön a Nemzeti Galériában.

Átadták az Ősi és Várpalota közötti bekötőutat

2019, december 12 - 13:41
Átadták a Veszprém megyei Ősi és Várpalota közötti bekötőutat, mely a várpalotai elkerülő út részeként mentesíti a városközpontot az átmenő forgalomtól.

Oldalak