Pest Megyei Kormányhivatal - Hírek

Feliratkozás Pest Megyei Kormányhivatal - Hírek hírcsatorna csatornájára
www.kormanyhivatal.hu - Hírek
Frissítve: 12 perc 45 másodperc

Új munkaerőpiaci módszerrel tovább bővül a foglalkoztatás

3 óra 4 perc
Új munkaerőpiaci módszerrel tovább bővül a foglalkoztatás ezúttal Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Heves megyében is - jelentette be a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Szolnokon.

Álláspályázat

3 óra 51 perc
A Heves Megyei Kormányhivatal pályázatot hirdet a Füzesabonyi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály élelmiszer-biztonsági szakügyintéző álláshely betöltésére.

Álláspályázat

3 óra 54 perc
A Heves Megyei Kormányhivatal pályázatot hirdet a Füzesabonyi Járási Hivatal Hatósági, Gyámügyi és Igazságügyi Osztály gyámügyi szakügyintéző álláshely betöltésére.

A gyengénlátókkal is együttműködik a kormányhivatal

3 óra 59 perc
Úgy gondoljuk, hogy segíteni tudunk az egyesület tagságának, hiszen a Békés Megyei Kormányhivatal érzékeny a megye valamennyi lakosa, de kiváltképpen a fogyatékkal élők sorsa iránt – hangsúlyozta dr. Rákóczi Attila a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületével kötött együttműködési megállapodás aláírását megelőzően.

Átadták a ZalaZone járműipari tesztpálya első ütemét

4 óra 46 perc
Zalaegerszeg neve hamarosan felkerül az európai autófejlesztés térképére – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a ZalaZone járműipari tesztpálya első ütemének átadásán hétfőn Zala megyeszékhelyén. A kormányfő kitért rá: regionális szakmai központ jöhet itt létre, s a beruházás vonzáskörzete nemcsak Magyarországra, hanem az egész régióra kiterjed, sőt, európai kisugárzása is lehet.

Gyaloglásra ösztönöz az Európai Mobilitási Hét és induló kreatív pályázata

7 óra 36 perc
­Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva idén is meghirdeti rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatát.

Községházát avattak Gyermelyen

7 óra 45 perc
Ünnepélyes keretek között adták át Gyermelyen a megújult községháza épületét.

Vizsgálják az ivóvíz ólomtartalmát Budapesten

9 óra 12 perc
A Nemzeti Népegészségügyi Központban (NNK) elindult egy népegészségügyi komplex projekt az emberi szervezetbe jutó ólom ellenőrzésével kapcsolatosan. A mérések során a csapvíz ólomtartalmát is vizsgálják, erre vonatkozóan az NNK egy feltáró monitoring programot indított.

Útfelújítás nehezíti a közlekedést két balatonalmádi ügyfélszolgálatnál

9 óra 56 perc
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Balatonalmádi Járási Hivatal Hatósági, Gyámügyi és Igazságügyi Osztálya Balatonalmádi, Baross Gábor út 32. szám alatti, valamint Foglalkoztatási Osztálya Balatonalmádi, Baross Gábor út 44. szám alatti épülete várhatóan 2019. június 20-áig korlátozottan közelíthető meg a Baross Gábor út piactól a Petőfi Sándor utcai buszpályaudvarig tartó szakaszának burkolatfelújítási munkálatai miatt. Az érintett útszakaszon a gépjárművek megállása, várakozása és a parkolás korlátozott lesz. A közlekedési nehézségek miatt szíves türelmüket kérjük és megértésüket köszönjük!

Tuzson: nagy a felelősségünk a kulturális értékek megmentésében

11 óra 17 perc
Az épített környezet egy korszak lenyomata, ezért nagy a felelősségünk a kulturális értékek megmentése, új funkciókkal megtöltése során, illetve abban, hogy "mit és hogyan építünk" - hangoztatta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára hétfőn Pécsen.

Kitüntetésben részesült dr. Rákóczi Attila és Mayerhoffer Miklós

11 óra 29 perc
A Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát adományozta Benkő Tibor honvédelmi miniszter dr. Rákóczi Attila önkéntes műveleti tartalékos ezredesnek, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatójának és Mayerhoffer Miklósnak, a Békés Megyei Károlyi-huszár és Honvéd Hagyományőrző Kulturális Egyesület elnökének.

Sikeres volt az elektronikai hulladékgyűjtés

11 óra 33 perc
25 tonna elektronikai hulladéktól szabadultak meg a szegediek annak a gyűjtőakciónak köszönhetően, amelyet szombaton szervezett a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

Diákolimpiát tartottak Tatabányán

11 óra 50 perc
Tatabányán rendezték meg a 2019-es Tájékozódási Futó Diákolimpia döntőjét az Országos Diáksport Szövetség megbízásából.

Új épületszárnnyal bővül a Sarkadi Járási Hivatal

2019, május 20 - 16:21
Határmentiségéből adódóan stratégiai és nemzetpolitikai fontosságú a Sarkadi járás – hangsúlyozta a járási hivatal fejlesztését bemutató sajtótájékoztatón Takács Árpád kormánymegbízott, aki egyúttal a kormányablak százezredik ügyfelét is köszönthette.

Zala megyében nyolc kormányablakban, továbbá két okmányirodában lesz rendkívüli nyitvatartás

2019, május 20 - 16:13
Az Európai Parlamenti választások hétvégéjén rendkívüli nyitvatartási rend lesz érvényben a kormányablakkal, okmányirodával rendelkező településeken. Zala megyében nyolc kormányablakban, továbbá két okmányirodában lesznek beszerezhetők a szavazás leadásához szükséges érvényes okmányok.

Folyamatosan ellenőrzik a forgalmazott zöldség-gyümölcs termékeket

2019, május 20 - 16:02
A hatóságok jelentős mennyiségű friss zöldséget és gyümölcsöt vontak ki a forgalomból és semmisítettek meg az utóbbi ellenőrzések során.

Jó hír a gazdáknak: lízingdíj-támogatás igényelhető új mezőgazdasági gép és berendezés beszerzéséhez

2019, május 20 - 15:08
A támogatási kérelmeket egészen 2019 végéig benyújthatják a földművelésügyi hatáskörben eljáró Zalaegerszegi Járási Hivatalhoz. A lízingdíj-támogatás benyújtásához szükséges kérelem-minta a „Kapcsolódó anyagok” menüpont alatt érhető el.

Energiahatékonysági címkéket ellenőriznek Győr-Moson-Sopron megyében

2019, május 20 - 14:50
A klímaváltozás elleni globális küzdelem és a széndioxid-kibocsátás csökkentésének érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal kiemelten kezeli a termékek energiahatékonysági címkézésének folyamatos ellenőrzését.

Megkezdődik a mammográfiás szűrés Veszprém megyében

2019, május 20 - 14:43
A még nem észlelhető rendellenességeket is segít felismerni a szervezett, ingyenes mammográfiás szűrővizsgálat, amelyre kétévente név szerint hívják meg a legveszélyeztetettebb, 45-64 év közötti korosztályt. A nőkben előforduló daganatok egyik leggyakoribb formája az emlőrák, amely nem mindig okoz tüneteket, ezért fontos, hogy mindenki részt vegyen a szűrésen.

Először rendeztek őzbaktrófea-szemlét Heves megyében

2019, május 20 - 12:02
Összesen 416 őzbak trófeát értékelt eddig a területi vadászati hatóság a tavaszi szezonban – mondta dr. Pajtók Gábor a Hatvanban rendezett I. Heves megyei őzbaktrófea-szemlén. A kormánymegbízott hozzátette: az érmes minősítések aránya 16 százalék.

Oldalak