Pest Megyei Kormányhivatal - Hírek

Feliratkozás Pest Megyei Kormányhivatal - Hírek hírcsatorna csatornájára
www.kormanyhivatal.hu - Hírek
Frissítve: 32 perc 39 másodperc

Ügyfélkaput mindenkinek!

2 óra 49 perc
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében tartottak előadást a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai az elektronikus ügyintézésről az érdeklődő vállalkozásoknak 2019. március 19-én, Pécsett.

Véget ért a kaposvári jogi fórum

3 óra 6 perc
Pénteken zárult a Kaposvári Városháza Dísztermében megtartott kétnapos „Jogállam - Jó állam” című tanácskozás.

Kozma atya volt a Megyeháza Klub vendége

3 óra 48 perc
„Önvallomás és párbeszéd napjaink keresztény értékeiről" címmel tartott előadást Kozma Imre atya, irgalmasrendi szerzetes a Megyeháza Klub rendezvényén.

Aktualitások jegyzőknek

4 óra 1 perc
Jogszabályváltozásokról és aktuális feladatokról kaptak tájékoztatást a jegyzői kar tagjai a Megyeházán tartott szakmai értekezleten. A kormányhivatal rendezvényének célja, hogy segítséget nyújtson a jegyzőknek a feladatuk hatékony ellátásához, ezért a hivatal mellett a járásbíróság, a katasztrófavédelem és a megyei önkormányzat előadói is tájékoztatást nyújtottak az önkormányzatok működéséhez kapcsolódó témákban.

A nemzeti ünnep díjazottjait köszöntötte a kormánymegbízott

4 óra 21 perc
Dr. Berkó Attila kormánymegbízott és Dr. Katona Károly főigazgató a megyei kormányhivatal nevében külön is megköszönte kollégáink kimagasló teljesítményét.

Karbantartási munkák a Balatonboglári Kormányablakban

5 óra 39 perc
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. március 26-án (kedden), a Fonyódi Járási Hivatal Balatonboglári Kormányablakában (Balatonboglár, Erzsébet u. 15.) az ügyfélfogadás 08:00 órától 12:00 óráig – karbantartás miatt – szünetel.

A 100 éves Ilona néni 71 év után újra magyar állampolgár

7 óra 50 perc
A Csongrád Megyei Kormányhivatal segített 2018. október 5-én, egy internetes portálon találtak rá a megyei kormányhivatal munkatársai egy cikkre, amely Békési Ilonáról, egy 100 éves szegedi hölgyről szólt. Az írásból kiderült, hogy az idős asszony egyetlen vágya, hogy újra magyar állampolgár lehessen. A kalandos életutat megélt Arakelova Ilona 1918-ban Kolozsváron születetett, Békési Ilonaként. Grúz férjével 1948-ban kötött házasságot. Ezt követően vesztette el magyar állampolgárságát, és mivel a szovjetet nem volt hajlandó felvenni, ezért előbb állampolgárság nélküliként, majd - Magyarországra költözése után - hontalanként tartották nyilván a hatóságok. A magyar állampolgárságát mostanáig nem sikerült visszaszereznie.

A Veszprém Megyei Kormányhivatalnál nyújthatóak be a megyét érintő munkahelyteremtő pályázatok

8 óra 26 perc
A Pénzügyminisztérium a hét elején 5 milliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdetett a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására. A részvételről, a pályázat feltételeiről és elkészítéséről a megyében a Veszprém Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya (8200 Veszprém, Megyeház tér 3., telefon: 88/550-761) ad felvilágosítást.

Értékek mentén szövődött a lengyel-magyar barátság

2019, március 21 - 19:53
A sok évszázados magyar-lengyel barátság példa nélküli a történelemben, egyedi jelenség. Különösen azért, mert ez a jó viszony nem érdekből, hanem értékek mentén szövődött és a szomszédos népek számára is példaértékű lehet – mondta dr. Kiss Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök Szarvason.

TÁJÉKOZTATÓ parkoló felújításáról

2019, március 21 - 16:48
TÁJÉKOZTATÓ parkoló felújításáról

A NAV idén is elkészíti az SZJA bevallási tervezeteket

2019, március 21 - 16:36
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az eSZJA rendszerében idén már harmadik alkalommal automatikusan, a munkáltatói, kifizetői adatok alapján, külön adózói kérelem nélkül elkészíti a személyi jövedelemadó bevallási tervezetet.

Elkezdődtek a XXVII. Jogi beszélgetések

2019, március 21 - 16:30
A Kaposvári Városháza Dísztermében kerül megrendezésre 2019. március 21-én és 22-én a „Jogállam - Jó állam” című tanácskozás.

SAJTÓKÖZLEMÉNY Március végéig lehet jelentkezni a „Veszprém Megye Bora” versenyre

2019, március 21 - 15:55
Március végéig jelentkezhetnek a helyi borászatok a „Veszprém Megye Bora” versenyre, amelyet a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Önkormányzat hirdetett meg.

Közlemény – Az önkéntes HIV/AIDS tanácsadás 2019. április 2. napján szünetel

2019, március 21 - 15:12
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal (továbbiakban: Kormányhivatal) felhívja a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy az önkéntes HIV/AIDS tanácsadás 2019. április 2. napján szünetel, így ezen a napon HIV szűrővizsgálatra sem kerül sor.

Tájékoztató Dr. Máté Éva háziorvos páciensei részére

2019, március 21 - 14:44
Értesítjük Önöket, hogy néhai Dr. Máté Éva háziorvos praxisa 2019. március 1-el megszűnt. Kérjük pácienseit, hogy további teendőkről olvassák el tájékoztató anyagunkat.

Újabb alkalom a testi-lelki egészségért

2019, március 21 - 14:31
Az Életmódváltó Klub keretében újabb előadást szervezett a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya. Ezúttal Orbán Julianna klinikai szakpszichológus tartott előadást az érdeklődőknek a fogyás nehézségeiről.

Te Szedd! – Mi is szedtük!

2019, március 21 - 14:15
Gyöngyösön és Egerben alakítottak önkéntes csapatot a kormányhivatal munkatársai, hogy a Te Szedd! országos akcióhoz csatlakozva idén is megszabadítsanak egy-egy területet a mások által otthagyott szeméttől. Több zsáknyi műanyag flakon, nejlonzacskó, cigarettacsikk gyűlt össze, de a gyöngyösi kollégák találtak két szobrot is, amik azonban nem a hulladékgyűjtőben fogják végezni.

Egy év alatt 1700 fővel csökkent a regisztrált álláskeresők száma Zalában

2019, március 21 - 14:04
„Arra kell fektetni a hangsúlyt, hogy hazánkban egyre többen vállaljanak családot és megérje dolgozni”- hangzott el a Kelet-Zalai Foglalkoztatási Paktumkonferencián, amelyen munkavállalók, munkáltatók, civil szervezetek és a konzorciumi tagok vettek részt. Az egy éve működő foglalkoztatást elősegítő projekt sikerrel működik: Zala megyében egy év alatt 1700 fővel csökkent a regisztrált álláskeresők száma.

Pályázati felhívás

2019, március 21 - 13:41
A Pénzügyminisztérium mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására meghirdetett pályázatáról a kapcsolódó anyagok között található bővebb tájékoztató a Győr-Moson-Sopron megyében megvalósítandó beruházásokhoz.

Minden feltétel adott a megfelelő védelmi rendszerhez

2019, március 21 - 12:49
Mind a személyi, mind a technikai feltételek adottak ahhoz, hogy a megye védelmi rendszere megfelelően működjön– hangzott el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Védelmi Bizottság idei első ülésén, Fehérgyarmaton.

Oldalak