Pest Megyei Kormányhivatal - Hírek

Feliratkozás Pest Megyei Kormányhivatal - Hírek hírcsatorna csatornájára
www.kormanyhivatal.hu - Hírek
Frissítve: 4 perc

Afganisztánba indulók kibocsátó ünnepsége a szolnoki Helikopterbázison

1 óra 23 perc
Utolsó mérföldkőhöz érkezett az afganisztáni misszió. 2010. óta 29 katonai mentorcsapat utazott el Szolnokról a közel-keleti országba. Ünnepélyes keretek között elbúcsúztatták az utolsó, 6 fős csoportot is. Az eseményen jelen volt Urbán Ildikó igazgató, Szalay Ferenc Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere és Piroska Miklós a megyei közgyűlés elnöke.

December 1-jével bővül a csok

2 óra 11 perc
Még az idén, december 1-jével megnyílik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsön igénylésének lehetősége a kétgyermekes családok számára - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Áramszünet a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Mindszenti Kormányablakban

2 óra 39 perc
A Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal felhívja kedves ügyfelei figyelmét, hogy 2018. november 20-án (kedden) áramszünet miatt az ügyintézés a 6630 Mindszent, Köztársaság tér 6. szám alatti épületben szünetel.

Hamarosan új életet kezdhetnek a zalaapáti Boróka otthon lakói

5 óra 42 perc
Az otthon 72 gondozottja kezdhet új életet hamarosan. A Zala Megyei Fagyöngy Egyesített Szociális Intézmény részeként működő intézményben élő pszichiátriai betegek számára – támogatások segítségével – Zalaapátiban és Egeraracsán építenek otthonokat. Ennek révén közelebb kerülhetnek a társadalomhoz, az eddigieknél önállóbbak lesznek, de segítséget továbbra is kapnak.

„Szakmák világa” Tiszafüreden

5 óra 58 perc
A megyei kormányhivatal az idén is szakmai rendezvénnyel segíti a pályaválasztás előtt álló fiatalokat. Közel egy hónapja Szolnokon, kedden pedig Tiszafüreden nyitotta meg dr. Berkó Attila kormánymegbízott a „Szakmák Világa” elnevezésű pályaválasztási kiállítást. A Bán Zsigmond Református Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskolában megtartott pályaorientációs napon 20 kiállító várta az érdeklődő diákokat. Az eseményen Ujvári Imre a település polgármestere is köszöntötte a közel 300 kilátogató fiatalt.

Marad a kedvezményes lakásáfa bizonyos ingatlanoknál

7 óra 17 perc
Az Országgyűlés kedden elfogadta a kormány legfrissebb adócsomagját, amely 8 millió forintról 12 millió forintra emelte az egyéni vállalkozások alanyi adómentességének értékhatárát, továbbá 2023 végéig meghosszabbította a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alkalmazását azoknak az új lakóingatlanoknak az értékesítésekor, amelyek november 1-jén megkapták az építési engedélyt.

Testközelből ismerkedtek a kétkezi szakmákkal Nagykanizsán

7 óra 20 perc
A Zala Megyei Kormányhivatal idén is pályaválasztási kiállításokkal és szakmabemutatókkal segíti az általános iskolás diákokat. A programsorozat első rendezvényének ezúttal is a nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskola adott otthont.

December 1-jével bővül a csok

8 óra 15 perc
Még az idén, december 1-jével megnyílik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsön igénylésének lehetősége a kétgyermekes családok számára - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Mesteravatás a Megyeházán

9 óra 46 perc
Öt szakma 35 képviselője vette át a mesterlevelet azon az ünnepségen, amelyet a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a kormányhivatal dísztermében rendezett. Átadták a megyei iparkamara több kitüntetését is.

Influenza aktivitás november második hetében - mindenkinek javasolt a védőoltás!

2018, november 13 - 16:31
Az influenzafigyelő szolgálatban résztvevő megyei praxisokból származó adatok alapján készített becslés szerint 2018. november 05. és november 11. között 35 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A megbetegedéseket az egri és a füzesabonyi járási hivatalok népegészségügyi osztályaihoz jelentették. A Hatvani Járási Hivatal illetékességi területéről nem jeleztek megbetegedést. Az influenza ellen a legjobb védekezés a védőoltás. Javasolt az oltás mielőbbi beadatása, hogy a védettség minél előbb kialakulhasson! Az emberi szervezet immunizálásához 10-14 napra van szükség.

Heves megyében sikeres volt a kormányhivatali véradás!

2018, november 13 - 16:12
Sikerrel zárult a XVI. Kormánytisztviselői Véradó Hét Heves megyei rendezvénye. Hétfőn, a Megyeházán 53-an adtak vért, többségük a Heves Megyei Kormányhivatal állami tisztviselőjeként. Köszönjük minden önkéntes segítségét!

Márton napi ünnepi szentmise

2018, november 13 - 15:53
Szentmisét tartottak 2018. november 10-én a szombathelyi Székesegyházban Szent Márton püspök, az Egyházmegye védőszentje tiszteletére.

Méltó emlékezés a hősökre

2018, november 13 - 15:35
­Az első világháború 100 éve ért véget – díszsortűzzel és mécsesgyújtással emlékeztek elesett honvédjainkra a felújított Hősök temetőjében 2018. november 11-én.

KRESZ támogatás - ne maradj le!

2018, november 13 - 15:23
­Továbbra is igényelhető az állami támogatás a KRESZ vizsgával kapcsolatos költségekre.

Európai Munkáltatói Napok Bács-Kiskun megyében

2018, november 13 - 13:54
A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya 2018. november 6-a és 8-a között az országos „Európai Munkáltatói Napok” kampány keretében fórumsorozatot tartott a megye 3 járásában.

Hét Hajdú-Bihar megyei település munkáját díjazták

2018, november 13 - 13:02
A Belügyminisztérium elismeréseit a díjazottak Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkártól vehették át ünnepélyes keretek között 2018. november 6-án, Budapesten.

Biztonságosan a hidegben is!

2018, november 13 - 13:00
Egyre hidegebb az idő, hajnalban pedig akár már mínuszokat is mérhetünk. Ahhoz, hogy biztonságosan célba érjünk, amellett, hogy a romló látási körülmények és a csúszós utak miatt óvatosabban kell vezetnünk, az autónkat műszakilag is fel kell készítenünk a hidegre.

Tízszer nagyobb területet vizsgáltunk át - a parlagfű elleni Heves megyei védekezés számokban

2018, november 13 - 09:30
A tavalyinál tízszer nagyobb területet vizsgáltak át 2018-ban a kormányhivatal munkatársai a parlagfű elleni védekezés ellenőrzése során – jelentette be dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott sajtótájékoztatón. A földtulajdonosoknak minden évben június 30-ig kell visszaszorítaniuk az allergén gyomnövényt, júliustól pedig bírság jár annak elmulasztásáért. Heves megyében 800 hektárnyi parlagfüves területet derítettek fel a szakemberek október végéig és több mint 30 millió forintnyi bírságot szabtak ki. Az ellenőrzést idén légi felderítés is segítette.

Ügyfélfogadási szünet a Bonyhádi Járási Hivatal Perczel Mór utca 23. szám alatti épületében

2018, november 13 - 08:46
A Tolna Megyei Kormányhivatal Bonyhádi Járási Hivatala tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy 2018. november 26-án és november 27-én 8.00 órától várhatóan 16.00 óráig az E-on hálózatában végzett fejlesztési munkálatok miatt áramszünet lesz a Bonyhád, Perczel Mór utca 23. szám alatti épületében. Az áramszünet érinti a Bonyhádi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya kirendeltségét, a Szekszárdi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya bonyhádi telephelyét, valamint a Földhivatal Osztályt, így az ügyfélfogadás a fenti időpontokban szünetel.

Vuncs István kiállítása a kormányhivatalban

2018, november 12 - 16:43
Lőrincz Sándor, galériavezető köszöntötte a megjelenteket a művész kiállításának megnyitóján 2018. november 12-én a Somogy Megyei Kormányhivatal Galériájában.

Oldalak