Pest Megyei Kormányhivatal - Hírek

Feliratkozás Pest Megyei Kormányhivatal - Hírek hírcsatorna csatornájára
www.kormanyhivatal.hu - Hírek
Frissítve: 1 óra 5 perc

Átadták a törökbálinti kormányablakot

2 óra 54 perc
A kormány olyan döntéseket szeretne hozni, amelyekkel csökkenteni lehet az állampolgárok elintézendő ügyeinek számát, párhuzamosan az ügyintézés színvonalának emelésével - erről a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára beszélt hétfőn a törökbálinti kormányablak átadásán. Tuzson Bence azt mondta, arra törekednek, hogy az állampolgároknak minél kevesebbszer kelljen ügyet intézniük; erre ne legyen szükség vagy online is legyen mód.

Jelentkezés a 2018/2019. tanév május-júniusi érettségi vizsgáira

4 óra 8 perc
A 2018/2019. tanév május-júniusi érettségi vizsgáira 2019. január 21. napjától 2019. február 15-ig lehet jelentkezni, közép- és emelt szinten egyaránt. Azok a vizsgázók, akik középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek és érettségi bizonyítványt még nem szereztek, valamint azok, akik középiskolai tanulói jogviszonnyal és érettségi bizonyítvánnyal is rendelkeznek, saját iskolájukban, az ott kapott jelentkezési lapon adhatják le jelentkezésüket.

Ellenőrzik a defibrillátorokat

5 óra 14 perc
Műszaki felülvizsgálat miatt rövid ideig nem elérhetőek a defibrillátorok a megye három kormányablakában. A hirtelen szívmegállás esetén használható életmentő eszközök az ellenőrzés után, szerdától újra rendelkezésre állnak a megye legforgalmasabb ügyfélszolgálatain /Eger, Hatvan, Gyöngyös - Eszperantó u./.

Átadták a törökbálinti kormányablakot

5 óra 25 perc
A kormány olyan döntéseket szeretne hozni, amelyekkel csökkenteni lehet az állampolgárok elintézendő ügyeinek számát, párhuzamosan az ügyintézés színvonalának emelésével - erről a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára beszélt hétfőn a törökbálinti kormányablak átadásán.

Pénteken szünetel az ügyfélfogadás a VJH Közlekedési Osztályán

9 óra 13 perc
Felhívjuk Kedves Ügyfeleink figyelmét, hogy január 25-én informatikai rendszerkarbantartás miatt a Veszprémi Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Közlekedési Osztályán (Kistó utca 1.) az ügyfélfogadás szünetel. A többi napon az ügyintézés a megszokott nyitvatartási rendben történik.

Több Veszprém megyei kórházban van látogatási tilalom az influenza miatt

9 óra 23 perc
Veszprém megyében az országossal egyidőben, 2019. második hetében megkezdődött az influenzajárvány. Több megyei kórház egyes részlegein látogatási tilalmat rendeltek el mától.

Hétfőtől lehet jelentkezni érettségi vizsgára!

9 óra 54 perc
A 2018/2019. tanév május-júniusi érettségi vizsgáira 2019. január 21-től 2019. február 15-ig lehet jelentkezni, közép- és emelt szinten egyaránt. Azok, akik középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek, a saját iskolájukban adhatják le jelentkezésüket. Azon Heves megyei lakosok számára, akik középiskolai tanulói jogviszonnyal már nem rendelkeznek, a Kormányhivatal működtet érettségi vizsgabizottságot és szervez vizsgát. Nekik az Oktatási Hivatal honlapján megtalálható jelentkezési lapot kell kitöltve, aláírva eljuttatni a Heves Megyei Kormányhivatal Hatósági, Építésügyi és Oktatási Osztályának.

Komárom-Esztergom megyei egyenlőbánásmód-referens tájékoztatója - február

2019, január 18 - 11:55
Februári tájékoztatás ügyfélfogadásról

A digitalizáció esély

2019, január 18 - 10:44
A digitális világot, a digitalizációt olyan esélyként és lehetőségként kell felfogni, amellyel fel tud az ország zárkózni a világhoz – mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke csütörtökön Egerben. Parragh László a 25 éves jubileumát ünneplő Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdaságos évnyitó rendezvényén arról a kormányzati célról beszélt, mely szerint 2020-ra Magyarország az unió tíz legfejlettebb tagállama közé kerüljön a mesterséges intelligencia és az 5G fejlesztések terén. A kamarai elnök utalt arra is, hogy a negyedik ipari forradalom technológiai eszközei először várhatóan a közigazgatásban terjednek el.

Történelmi és kegyeleti zarándokút Galíciában (képgaléria)

2019, január 18 - 09:55
A lengyelországi Limanowa város önkormányzatának meghívására Harangozó Bertalan kormánymegbízott részt vett az 1914. november 28. - december 18. között lezajlott limanowai csata 104. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen.

Magyar Közigazgatási Ösztöndíj

2019, január 18 - 08:27
Pályázati felhívás Magyar Közigazgatási Ösztöndíjra.

Még közelebb kerültünk az állampolgárokhoz

2019, január 17 - 12:35
2019-ben is a megyében élők szolgálata, az emberközeli és magas színvonalú ügyintézés megvalósítása lesz a Veszprém Megyei Kormányhivatal fő feladata. Takács Szabolcs kormánymegbízott a Veszprém Megyei Naplónak adott évértékelő interjút.

Egészségbiztosítással kapcsolatos ügyintézés Nagyatádon

2019, január 17 - 12:04
Tisztelt Ügyfeleink! A Somogy Megyei Kormányhivatal Nagyatádi Járási Hivatal tájékoztatja Önöket, hogy 2019. február 1. naptól az egészségbiztosítással kapcsolatos ügyintézés, a korábbi ügyfélfogadási rendben, pénteki napokon 09:00 órától 12:00 óráig a Nagyatádi Járási Hivatal Kormányablak Osztályán (7500 Nagyatád, Bajcsy-Zsilinszky u. 1/a.) áll a Tisztelt Ügyfelek rendelkezésére.

Ügyfélfogadás szünetelése Nagyatádon

2019, január 17 - 12:00
Tisztelt Ügyfeleink! A Somogy Megyei Kormányhivatal Nagyatádi Járási Hivatal tájékoztatja Önöket, hogy az épületben végzett karbantartási munkálatok miatt, a Nagyatádi Járási Hivatal Kormányablak Osztályán (7500 Nagyatád, Bajcsy-Zsilinszky u. 1/a.) az ügyfélfogadás 2019. január 25. (péntek), és 2019. január 28. (hétfő) napokon szünetel.

Februárban indul a Magyar Falu Program

2019, január 17 - 11:22
A Magyar Falu Program, összefonódva a Modern Városok Program fejlesztéseivel a 2018-2022 közötti kormányzati ciklus egyik fontos stratégiai eleme. Csak az idei évben 150 milliárd forint központi költségvetési forrás jut az 5000 fő alatti településekre, 2200-2400 nyertes projekt révén szinte minden falura juthat majd legalább egy fejlesztés. A részletekről Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos és Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára tartott sajtótájékoztatót a megyeszékhelyen. Az eseményt követő fórumon a megye országgyűlési képviselői, dr. Katona Károly a megyei kormányhivatal főigazgatója és a járási hivatalok vezetői is jelen voltak.

Mérsékelt az influenza aktivitás megyénkben

2019, január 17 - 11:10
Az adatok alapján a Kecskeméti Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának illetékességi területén mérsékelt az influenza aktivitás, megyei szinten az influenzaszerű megbetegedések száma nem érte el a járványos küszöb szintjét!

Főkonzuli látogatás a Vas Megyei Kormányhivatalban

2019, január 17 - 10:52
Dr. Boris Jesih szentgotthárdi szlovén főkonzul 2019. január 15-én látogatást tett a Vas Megyei Kormányhivatalban. A főkonzult Harangozó Bertalan kormánymegbízott és Ágh Ernőné főigazgató fogadta.

Prevenciós programok a megyei óvodákban

2019, január 17 - 10:32
A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának egészségfejlesztői harmadik éve vannak jelen Tatabánya és Komárom városának óvodáiban egész nevelési évben zajló egészségfejlesztési programjukkal.

Még nincs járvány megyénkben

2019, január 17 - 10:29
Heves megyében még mindig jóval járványküszöb alatti az influenza aktivitása, de már több betegnél azonosították a vírus A típusát. A járványos időszak megyénkben későbbre várható, így a szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy még van idő az influenza elleni oltás beadatására! A Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának jelentése szerint az év második hetében 390 fő fordult megyénkben orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mindhárom járási hivatal ellátási területéről. A betegek nagyjából fele 14 év alatti. A térítésmentes védőoltások a háziorvosi praxisokban elérhetők!

Oldalak