Pest Megyei Kormányhivatal - Hírek

Feliratkozás Pest Megyei Kormányhivatal - Hírek hírcsatorna csatornájára
www.kormanyhivatal.hu - Hírek
Frissítve: 31 perc 8 másodperc

Szívünk Napja 2018

1 óra 10 perc
2018. szeptember 30-án kerül megrendezésre a Szívünk Napja 2018 rendezvény, több programmal, 15-18 óráig az egészség jegyében.

Kormányablak busz az Internet Hungary 2018 Konferencián

1 óra 36 perc
A Somogy Megyei Kormányhivatal és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. szervezésében 2018. szeptember 25-én, 10:00 és 18:00 óra közötti időszakban a Siófokon megrendezett Internet Hungary 2018 Konferencia keretében Kormányablak busszal kitelepült.

Egyszerűsítik és elektronizálják a közigazgatási ügyintézést

3 óra 28 perc
A közigazgatási rendszer fejlesztésével gyorsabb, egyszerűbb, egységes és jó minőségű ügyfélkiszolgálás valósulhat meg; a következő évben 700 ügytípus egyszerűsödik vagy szűnik meg – közölte Tuzson Bence a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára Zalaegerszegen.

Ügyfélfogadási szünet Bátaszéken a Hatósági valamint a Gyámügyi és Igazságügyi Osztályon

3 óra 41 perc
A Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatala tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy az E-on hálózatépítési és -fejlesztési munkálatok miatt 2018. szeptember 28-án és október 1-jén 8 órától várhatóan 17 óráig átmenetileg szünetelteti az áramszolgáltatást Bátaszék egyes részein. Az áramszünet a Hatósági Osztályt valamint a Gyámügyi és Igazságügyi Osztályt (7140 Bátaszék, Kossuth Lajos utca 32.) érinti, így a fenti időpontokban az ügyfélfogadás szünetel.

Emlőszűrés

4 óra 10 másodperc
A székesfehérvári szakrendelésre várják mammográfiai vizsgálatra a Székesfehérváron élő, szűrésre hívott hölgyeket.

Mobilizált ügyfélszolgálat a kisvárdai Gasztrozenei Fesztiválon

2018, szeptember 25 - 17:15
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, valamint a Kisvárdai Járási Hivatal közreműködésével 2018. szeptember 15-én a kisvárdai Gasztrozenei Fesztiválra gurult a Mobil Kormányablak busz.

A gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata

2018, szeptember 25 - 16:19
A gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata és leginnovatívabb területe, cél a további növekedés és az, hogy az ágazat részesedése a nemzeti összterméken belüli a jelenlegi 6 százalékról 8 százalékra nőjön - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyárában létesült új épület avatásán.

„Zöld Város” projekt indult Törökszentmiklóson - letették az új piactér alapkövét

2018, szeptember 25 - 15:52
A TOP - Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül pályázaton elnyert 200 millió forint támogatással újul meg a piactér Törökszentmiklóson. 2020-ban a beruházás eredményeként felújított épület, 3000 m2 piactér, 150 kialakított parkoló, 1700 m2 zöldfelület várja a kilátogatókat. A modern, korszerű piac alapkőletételi ünnepségén részt vett többek között Boldog István országgyűlési képviselő és Fehér Petra a megyei közgyűlés alelnöke, a kormányhivatal képviseletében pedig dr. Berkó Attila kormánymegbízott és dr. Botka János a Törökszentmiklósi Járási Hivatal vezetője is.

Aktuális pollenhelyzet Szekszárdon és környékén

2018, szeptember 25 - 13:40
Szekszárdon a 38. héten a nyárias időben a hét első felében még nagyon magas, majd a hét végén magas koncentrációban volt a parlagfű (Ambrosia****) a levegőben. A hétvégén megérkezett hidegfront és csapadék hatására várhatóan a következő napokban jelentősen csökken a pollenszám a levegőben. A csalánfélék (Urticaceae***) pollenjének koncentrációja közepes szintű volt egész héten. A közepesen allergén libatopfélék (Chenopod***), és a pázsitfüvek (Poaceae****) pollenje alacsony koncentrációban van a levegőben. A többi virágzó növényből már csak néhány pollen került a csapdába.

Megújuló utak a Tatabányai Ipari Parkban

2018, szeptember 25 - 13:01
A napokban megkezdődik a Búzavirág út felújítása a Tatabányai Ipari Parkban, mely miatt az év végéig útlezárásokra, terelésekre számíthatnak az arra közlekedők.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal épületenergetikai fejlesztései

2018, szeptember 25 - 10:00
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal 1,200 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A projekt során a Kormányhivatal három helyszínen valósított meg energetikai fejlesztéseket. A projekt a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program KEHOP-5.2.2 „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” tárgyú pályázati felhívás alapján a Széchenyi 2020 keretében valósult meg.

20 éves a "jövőd záloga" Pályaválasztási Kiállítás

2018, szeptember 25 - 09:08
A Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya idén 20. alkalommal rendezi meg a „jövőd záloga” elnevezésű pályaválasztási programsorozatát. A központi rendezvényre a Babits Mihály Művelődési Kulturális Központban 2017. november 21-24 között kerül sor, de a megyében több helyszínen várják pályaválasztási programok a fiatalokat.

Jász Ünnep a fővárosban

2018, szeptember 24 - 16:06
Jász Ünnep a fővárosban. A tavalyi hagyományt követve ez évben is bemutatkozott egy magyarországi népcsoport és régió; idén a Jászság költözött egy hétvégére a Vajdahunyadvárba. A jász hagyományok kulturális fesztiválján az érdeklődők megismerhették a térség történelmét, művészetét, hagyományait és tárgyi világát. Az eseményen jelen volt többek között Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár, Pócs János a térség országgyűlési képviselője, dr. Berkó Attila kormánymegbízott és Vári-Nagy Judit a Jászapáti járási hivatal vezetője, valamint a jászsági települések polgármesterei is.

Több napos szimulációs gyakorlatot hajtott végre a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság

2018, szeptember 24 - 16:00
Több napos, komplex védelmi-igazgatási gyakorlatot hajtott végre a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság a múlt hétvégén, amely a veszélyelhárításra és a fegyveres összetűzések kezelésére egyszerre irányult. A gyakorlat valósághűen mutatta be a rendvédelmi és fegyveres szervek zökkenőmentes együttműködését.

Kormányhivatali Családi Nap 2018.

2018, szeptember 24 - 15:28
Az időjárás is kegyeibe fogadta az első alkalommal megrendezésre kerülő Kormányhivatali családi napra érkező vendégeket 2018. szeptember 21-én, péntek délután, amelyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal szervezett a Nyíregyházi Állatparkban.

Megújult a Mohácsi Járási Hivatal

2018, szeptember 24 - 14:48
Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is részt vett 2018. szeptember 19-én Mohácson, a közel 100 millió forintos beruházás eredményeként új épületrésszel bővült Mohácsi Járási Hivatal ünnepélyes átadásán.

Domoszlói, kisnánai megbetegedések: azonosították a kórokozót

2018, szeptember 24 - 14:27
A soron kívül elvégzett laboratóriumi vizsgálatok eredménye alapján megállapítható, hogy a Domoszló és Kisnána községek lakosait érintő megbetegedéseket egy Campylobacter nevű baktérium okozta. A vizsgálatok a vízben is azonosították a hányással, hasmenéssel járó betegséget okozó baktériumot, így a Heves Megyei Kormányhivatal népegészségügyi hatóságának korábban elrendelt, a vezetékes ivóvíz használatának korlátozásáról szóló intézkedése indokoltnak bizonyult. Az ivóvízhálózat üzemeltetője soron kívül megkezdte a szükséges beavatkozásokat. A népegészségügyi hatóság a vízfogyasztás korlátozását fenntartja mindaddig, míg a megismételt vízvizsgálatok negatívnak bizonyulnak.

Bemérték a parlagfüves területeket Somogyban

2018, szeptember 24 - 13:19
Somogy megye déli részén, 2018. szeptember 20-án már nyolcadik alkalommal került végrehajtásra a parlagfű légi felderítése.

A gyerekek tudatos fogyasztóvá nevelése a cél

2018, szeptember 24 - 11:36
„Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet nyert el a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Kereskedelmi tagintézménye. A díj átadó ünnepségén Keszthelyi Nikoletta, infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár kiemelte: a szolnoki iskola kiemelkedőnek számít, hiszen az intézmény minden évfolyamán megjelenik a fogyasztói tudatosságra nevelés, valamint a fogyasztóvédelem fontossága is megfelelő hangsúlyt kap.

Fontos határidő közeleg!

2018, szeptember 24 - 10:47
A súlyos mozgáskorlátozott, illetve egyéb fogyatékossággal élő személyek gépkocsi szerzési/átalakítási támogatása iránti kérelmet szeptember 30-ig lehet benyújtani.

Oldalak