Pest Megyei Kormányhivatal - Hírek

Feliratkozás Pest Megyei Kormányhivatal - Hírek hírcsatorna csatornájára
www.kormanyhivatal.hu - Hírek
Frissítve: 34 perc 14 másodperc

Búzával segítettek a baranyai gazdák

2 óra 45 perc
Közel 40 tonna búzát ajánlottak fel a baranyai gazdák idén a „Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem” program keretében. Az adományból 22 tonna liszt készült, amelynek jelentős része a megyében marad.

Átfogó tájékoztatókat adott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal a megyei közgyűlésen

3 óra 13 perc
Szakmai tájékoztatókat hallgatott meg aktuális ülésén a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés, a kormányhivatal több egysége is előadást tartott a testületnek.

Négy napon át a pályaválasztásé a főszerep Szekszárdon

3 óra 37 perc
Megkezdődött Tolna megye legnagyobb pályaválasztási kiállítása, a „Jövőd Záloga”. A négynapos rendezvény november 13-án, az érettségi utáni képzések napjával vette kezdetét Szekszárdon, ahol dr. Horváth Kálmán, Tolna megyei kormánymegbízott köszöntötte a tolnai és a szomszédos megyékből érkező fiatalokat.

Elismerésben részesültek a támogatásra szorulókért dolgozók

4 óra 11 perc
Ünnepséget rendezett a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves Megyei Kirendeltsége a szociális munka napja alkalmából. Az egri Megyeháza Barkóczy termében az elesettekért, a támogatásra szorulókért dolgozó szakembereknek mondtak köszönetet.

Nemcsak okos robotok, magasan képzett szakemberek is kellenek

5 óra 40 másodperc
Új munka-erőpiaci modell bevezetése és a képzési rendszer átalakítása – ez volt a vezértémája a Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében elnevezésű, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programok (TOP) IV. Fejér megyei műhelykonferenciájának Székesfehérváron, a Megyeházán.

A haza védelme össztársadalmi ügy

5 óra 26 perc
A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program céljairól, eddigi eredményeiről, a Magyar Honvédség megújulásáról tartott előadást Salgótarjánban Benkő Tibor honvédelmi miniszter november 14-én, csütörtökön.

Kétnapos pályaválasztási kiállítást tartottak Szombathelyen

6 óra 43 perc
A Vas Megyei Kormányhivatal szervezésében 42 intézmény vett részt a kétnapos pályaválasztási kiállításon Szombathelyen, amelyet gyakorlati bemutatók és kísérő programok is színesítettek.

Hatvanegy egység gyűlt össze a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal véradásán

7 óra 30 perc
Több mint hetvenen vettek részt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal által szervezett szolnoki véradáson. Összesen hatvanegy egység jött össze: ennyien adhattak vért a jelentkezők közül a megyében immár tizenhatodik alkalommal megrendezett kormányhivatali Véradó Napon.

Elismeréseket adtak át a Szociális Munka Napja alkalmából

8 óra 3 perc
Főigazgatói és igazgatói dicséretben részesültek a gyermekvédelem, a fogyatékkal élők ellátása és az idősgondozás területén elhivatottan tevékenykedő szakemberek a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének ünnepségén.

Biztonságos a Közép-Tisza vidéke

8 óra 10 perc
Térségünk szakembereinek köszönhetően biztonságosak a Közép-Tisza vidékének védelmi létesítményei – többek közt erről beszélt ma dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott azon az értekezleten, amelyen a vízügy őszi ellenőrzési munkálatait értékelték.

Rekordszámú részvétel az egri önkormányzati adókonferencián

2019, november 14 - 17:34
A 2020-as költségvetést az Országgyűlés még a tavaszi ülésszakban elfogadta, időt hagyva a helyhatóságoknak a felkészülésre – hangzott el a 20. Önkormányzati költségvetési és adókonferencián. A rendezvényt nagy érdeklődés kísérte: 160 önkormányzat közel 400 képviselője tájékozódott a jövő évi gazdálkodási szabályokról Egerben.

A szociális munka napját ünnepelték Tabon

2019, november 14 - 16:33
A Szociális Munka Napja és a tabi Dr. Takács Imre Szociális Otthon fennállásának hetvenedik évfordulója alkalmából ünnepséget szervezett a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltsége.

A vidék digitalizálásáról rendeztek nemzetközi konferenciát Szarvason

2019, november 14 - 16:20
Meggyőződésem, hogy a magyar mezőgazdaság digitális fejlesztése nélkül, elképzelhetetlen az agrárium jövője – hangsúlyozta Farkas Sándor Szarvason. Az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára kifejtette: az ágazatban a digitális technológiák hatékony felhasználásához, üzemeltetéséhez mintegy 3 ezer agrárinformatikusra lesz szükség, ezért elengedhetetlen, hogy a felsőoktatásban elinduljanak ezek a képzések.

Hajdú-Bihar megyében is épül a pénzügyi tudatosság hálózata

2019, november 14 - 14:44
­Együttműködési megállapodást kötött az Állami Számvevőszék és a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal a Magyar Pénzügyi–Gazdasági Ellenőrök Egyesületének debreceni konferenciáján.

Értéket teremt a közfoglalkoztatás

2019, november 14 - 14:09
Szegeden nyílt meg az első olyan bolt az országban, amely közfoglalkoztatásban és szociális szövetkezetek által előállított, minőségi termékeket árul. A bordányi Homokhátság Szíve Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó Szociális Szövetkezet működteti a Helyi-ség elnevezésű üzletet, amelyet az országban egyedülálló kezdeményezésként alakított ki a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

Kitüntették Hács községet közfoglalkoztatási programjáért

2019, november 14 - 13:55
Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, 2019. november 12-én miniszteri elismeréseket adott át a Start Plusz 2019 közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő eredményekért, amelyet idén Somogy megyéből Hács Község Önkormányzata érdemelt ki.

Közös munkára kérte a szolnoki közgyűlést a kormánymegbízott

2019, november 14 - 12:01
A város érdekében végzett közös munkára kérte Dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott Szolnok Közgyűlését a megyeszékhely képviselő-testületének alakuló ülésén.

November 14-e a diabétesz világnapja

2019, november 14 - 11:17
A cukorbetegség az anyagcsere-folyamatokat rendkívül kedvezőtlen módon befolyásolja, az emberi szervezetet erősen igénybe veszi és számos súlyos szövődmény kialakulásáért felelős (például az érelmeszesedésért, vesekárosodásért és szemkárosodásért), ezért november 14-e, a diabétesz világnapja alkalmából is fontos odafigyelnünk testünk egészségére.

Szünetel az ügyfélfogadás a Győr, Arató u. 5. sz. alatt

2019, november 14 - 10:53
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Győr, Arató u. 5. sz. alatti Győri Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztályán és Földművelésügyi Osztályán 2019. november 18. napján, hétfőn áramszünet miatt az ügyfélfogadás szünetel.

Egészségügyben is segít a kormányhivatal

2019, november 14 - 10:16
A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal idén is csatlakozott a Kormánytisztviselői Véradó Héthez.

Oldalak