Pest Megyei Kormányhivatal - Hírek

Feliratkozás Pest Megyei Kormányhivatal - Hírek hírcsatorna csatornájára
www.kormanyhivatal.hu - Hírek
Frissítve: 29 perc 23 másodperc

Hétfőn délig szünetel az ügyfélfogadás a Hollán Ernő utcai kormányablakban

2018, július 21 - 11:33
Szombathelyen a Hollán Ernő u. 1. sz. alatti kormányablakban június 25-én (hétfőn) 07.00 – 12.00 óráig az ügyintézés szünetel.

Elismerést kapott a Védelmi Bizottság titkára

2018, július 13 - 15:43
A Honvéd Vezérkar főnöke a Védelmi Igazgatás Napja alkalmából emléktárgyat adományozott dr. Baán Mihály alezredesnek, a Vas Megyei Védelmi Bizottság titkárának eredményesen végzett szakmai munkája és példamutató szolgálata elismeréseként.

Kormányablak buszok segítik a még hatékonyabb és gyorsabb ügyintézést

2018, július 13 - 14:57
Az elmúlt években olyan közigazgatást építettünk, amely élvezi az emberek bizalmát, segíti a magyar állampolgárok és a vállalkozások boldogulását.  Célunk, hogy a magyar emberek számára az ügyintézés ideje, az arra fordított energia és anyagi terhei csökkenjenek, ezáltal javuljon életminőségük. Ezt szolgálta a kormányablakok kialakítása és ezt a célt szolgálja a kormányablak buszok üzembe helyezése is – mondta Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár a hatodik Kormányablak Busz átadásán.

Kormányablak Busz átadó Jánosházán

2018, július 13 - 14:40
A legfontosabb értékek közé tartozik napjainkban az állampolgárok biztonsága és bizalma - hangoztatta Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára Jánosházán, ahol átadott egy mobil kormányablakként szolgáló kisbuszt.

Sikeresen patronálják a lemorzsolódással veszélyeztetett diákokat

2018, július 13 - 13:52
Több mint tíz éve az iskolákban rosszabbul teljesítő, a kimaradással veszélyeztetett fiatalok nehéz helyzete hívta életre azt, a mentortanárok foglalkoztatását támogató kezdeményezést, melynek pozitív eredményeit látva a Baranya Megyei Kormányhivatal 2013-ben a folytatásról, illetve kiterjesztésről döntött. Azóta immár negyedik alakalommal hirdetik meg az országosan is egyedülálló, „Új Patrónus” elnevezésű pályaválasztást segítő, közösségfejlesztő munkaerőpiaci programot.

Hétfőn korlátozott ügyintézés a mohácsi kormányablakban

2018, július 12 - 16:37
A Mohácsi Járási Hivatal Kormányablak Osztályán lévő infokommunikációs eszközök kötelező karbantartását végzik 2018. július 16-án, hétfőn a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. munkatársai.

Mintegy kétmilliárd forintból javítják a Felső-Duna mellékágrendszerének árvízvédelmét és vízpótlását

2018, július 12 - 12:51
Állami tulajdonú létesítmények fejlesztésével és a mellékágak kotrásával, 1,9 milliárd forint európai uniós támogatásból javítják a Felső-Duna mellékágrendszerének árvízvédelmét és vízpótlását - erről számolt be Nagy István agrárminiszter el a projektet indító sajtótájékoztatón július 11-én Dunasziget közelében.

Szakmai elismerést kapott a Védelmi Bizottság titkára

2018, július 12 - 11:47
A Honvéd Vezérkar főnöke a Védelmi Igazgatás Napja alkalmából emléktárgyat adományozott dr. Baán Mihály alezredesnek, a Vas Megyei Védelmi Bizottság titkárának eredményesen végzett szakmai munkája és példamutató szolgálata elismeréseként.

Közérdekű közlemény- Élelmiszerek adományozása

2018, július 12 - 10:49
Országszerte, és a megyénkben is sok karitatív szervezet gyűjt rendszeresen élelmiszer-adományt, és juttatja el azt a rászorulóknak. Ezt a tevékenységet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal igen nagyra értékeli, sőt a Kormányhivatal maga is évek óta szervez karácsony előtt adománygyűjtést. Az élelmiszer azonban „kényes jószág”. A nemes cél és a jóakarat ellenére veszélyeket is hordoz magában. Nem véletlen, hogy az élelmiszerekre vonatkozó előírások szigorúak. Az élelmiszer-ellenőrző hatóság Magyarországon közel 150 év óta folyamatosan végzi az élelmiszerek közfogyasztásával kapcsolatos ellenőrző feladatokat. A hatósági élelmiszer-ellenőrzést az 1893. évi 33. törvénycikk intézményesítette!

Szakmai nap áldozatsegítő és segítségnyújtó szakembereknek

2018, július 12 - 10:24
A Somogy Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Igazságügyi Osztálya 2018. július 11-én „Esetmegbeszélést” tartott a Somogy megyei járási hivatalok áldozatsegítő és jogi segítségnyújtó szakügyintézői részére.

Kormánymegbízott a Szolnok TV-ben

2018, július 11 - 16:01
A Szolnok Televízió TÉMA című műsorának vendége volt dr. Berkó Attila. A kormánymegbízott a rövid pályaív után beszélt a területi közigazgatás átalakításáról, és a kormányhivatal előtt álló feladatokról. Kiemelte, a jövőben egyre nagyobb hangsúly helyeződik a e-közigazgatás szélesítésére, valamint a humánerőforrás gazdálkodásra.

Legyél Hős

2018, július 11 - 15:59
.

Aktuális pollenhelyzet Szekszárdon és környékén

2018, július 11 - 15:19
Szekszárdon is a csalánfélék (Urticaceae***) pollenkoncentrációjának erőteljes emelkedése figyelhető meg. A 27. hét második felében minden nap elérte a magas, hétvégén megközelítette a nagyon magas koncentrációt. Az erősen allergén pázsitfüvek (Poaceae****), és útifű (Plantago***) pollenjei alacsony-közepes koncentrációban voltak a levegőben, de mennyiségük hétvégére kissé emelkedett. A többi virágzó lágyszárú - libatopfélék (Chenopod***), lórom (Rumex***), kenderfélék ((Cannabacaea*), fészekvirágzatúak (Asteaceae***) – virágpora alacsony koncentrációban volt a levegőben. Néhány napon alacsony koncentrációban már parlagfű (Ambrosia****) pollen is kimutatható volt. A kültéri allergén gombák spóraszáma egy-egy napon elérte a magas-nagyon magas koncentrációt.

Itthon, Fiatalon Akadémia Kisvárdán

2018, július 11 - 12:32
Július 5. és 8. között került sor az Itthon, Fiatalon, Szülőföldön Akadémia programjainak megvalósítására. A többnapos rendezvényen erdélyi és kárpátaljai fiatalok is részt vettek.

Új országos főállatorvosi hátározat lépett életbe a ASP helyezet hatékonyabb kezelése érdekében

2018, július 11 - 11:36
Az élelmiszerlánc valamennyi szereplőjére kiterjedően megjelent az Országos Főállatorvos 2/2018. számú határozata. Az új rendelkezés az ASP járványügyi felmérő (surveillance) program részeként, az ország egész területén végrehajtandó intézkedéseket nevesíti és szabályozza. A jogszabály az afrikai sertéspestis (ASP) helyzet hatékonyabb kezelése érdekében számos változást tartalmaz az egyidejűleg hatályon kívül helyezett 1/2018. számú OFÁ határozatban foglaltakhoz képest.

Oklevélátadó a kormányhivatalban

2018, július 11 - 11:02
Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott a mai napon ünnepélyes keretek között adta át a kormányablak ügyintézői képzést elvégezett Barcsi-, és Kaposvári Járási Hivatal munkatársainak az okleveleket a Somogy Megyei Kormányhivatal Címertermében.

Népszerű az ormánsági dinnye

2018, július 11 - 10:31
Az ormánsági dinnye népszerűsítése érdekében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya Megyei Szervezete és a Baranya Megyei Kormányhivatal – a tavalyi évhez hasonlóan – az idei nyáron is dinnyekóstolót tartott a pécsi Kossuth téren.

Egy nap szünet a gárdonyi kormányablakban

2018, július 11 - 09:11
Tájékoztatjuk a tisztelt ügyfeleket, hogy a Gárdonyi Járási Hivatal helyi kormányablakában (Gárdony, Szabadság u. 20-22.) július 18-án, szerdán az infokommunikációs eszközök karbantartási munkáit végzi a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., ezért aznap az ügyfélfogadás szünetel

Biztonságosak a mutatványos játékok

2018, július 11 - 09:01
A budapesti kormányhivatal is kiemelt figyelmet fordít a mutatványos berendezések biztonságos üzemeltetésének ellenőrzésére. Tóth Gábor Budapest Főváros Kormányhivatala, Fogyasztóvédelmi Osztályának vezetője az Orient rádiónak adott interjúban elmondta, a vállalkozások döntő többsége betartja a szabályokat.

Oldalak