Pest Megyei Kormányhivatal - Hírek

Feliratkozás Pest Megyei Kormányhivatal - Hírek hírcsatorna csatornájára
www.kormanyhivatal.hu - Hírek
Frissítve: 17 perc 59 másodperc

Csütörtöktől új helyszínen intézhetőek a környezet- és természetvédelmi ügyek

1 óra 5 perc
­­Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Debreceni Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának ügyfélfogadása 2020. február 20-tól a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Debrecen, Piac u. 42–48. szám alatti épületének I. emeletén működik.

Március 1-től a kormányhivatalok bírálják el a súlyos mozgáskorlátozottak közlekedési kedvezményeit

2 óra 10 perc
A járás hivatal helyett március 1-jével a kormányhivatal bírálja el a súlyos mozgáskorlátozott személyek személygépkocsi-szerzési, illetve -átalakítási támogatásának kérelmeit.

Tovább tart az influenzajárvány

5 óra 3 perc
Bács-Kiskun megyében február 10. és 16. között 1685 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Nem emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma

5 óra 16 perc
Jász-Nagykun-Szolnok megyében 1152-en fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel 2020 hetedik hetében. Kevesebben, mint az azt megelőző héten, amikor 1198 volt a betegek száma.

Kivizsgálja a kormányhivatal a Ryanair ügyét

7 óra 6 perc
Haladéktalanul kivizsgálja a kormányhivatal a repülőtéren órákat veszteglő légijárat ügyét.

Magas az influenzások aránya az egri járás területén

2020, február 18 - 16:26
Heves megyében járványküszöb érték fölötti, mérsékelt influenzaaktivitást mutatnak a háziorvosi praxisoktól érkezett adatok, de az Egri Járási Hivatal területén tovább emelkedett a betegek aránya. A megye valamennyi fekvőbeteg-ellátó intézetében látogatási tilalom van érvényben.

Májusra minden okmányirodában, kormányablakban lesz jelnyelvi szolgáltatás

2020, február 18 - 16:14
Jelenleg kilencven kormányablakban érhető el a Kontakt jelnyelvi szolgáltatás, várhatóan májusra valamennyi kormányablakban és okmányirodában akadálymentesen intézhetik ügyeiket a hallássérültek - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten.

A szolnoki Rotary Clubban mutatta be a kormányhivatalok működését Berkó Attila

2020, február 18 - 12:05
A Jász-Nagykun-Szolnok megyei kormánymegbízott szerint a kormányhivatalok a kormányzati elképzelések keretein belül, de mindig is kötődtek a vállalkozásokhoz.

A kormányhivatalokhoz kerül a családi csődvédelem

2020, február 18 - 09:04
A természetes személyek adósságrendezéséről szóló 2015. évi CV. törvény a magyar jogrendszerben is bevezette a természetes személyek adósságrendezési eljárását, más néven a magáncsőd intézményét. Az ezzel kapcsolatos feladatokat eddig helyi szinten a Családi Csődvédelmi Szolgálat látta el, amelynek területi szerveként 2020. március 1-jétől a kormány a Fővárosi és Megyei Kormányhivatalt jelöli ki.

Átadták Az év sportolója – Az év embere díjakat Békésben

2020, február 17 - 19:03
A Békés Megyei Hírlap és a Békés Megyei Kormányhivatal közös szervezésében adták át Az év sportolója – Az év embere díjakat a Csabagyöngye Kulturális Központban. Fontos, hogy tudunk örülni egymás értékeinek, eredményeinek és a mai rendezvény legfőbb üzenete az, hogy Békés megyében is lehet alkotni, hatni, eredményeket elérni – hangsúlyozta a díjátadó gálán Takács Árpád.

Bemutatták a Munkaerőpiaci reformprogramot Veszprémben

2020, február 17 - 16:36
A hatékony munkaközvetítést szolgáló Munkaerőpiaci reformprogramot mutatták be Veszprém megye nagyvállalatainak vezetői előtt. A „Nagyvállalati reggeli” rendezvényen Takács Szabolcs kormánymegbízott hangsúlyozta: a Veszprém Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási munkatársai szoros kapcsolatban állnak a megyei cégekkel a munkaerő-kereslet és kínálat összeegyeztetése tekintetében is. Hangsúlyozta, hogy minden, ennek hatékonyságát segítő kormányzati programot örömmel támogat és közvetít a hivatal, továbbá nyitottan áll az ennek a folyamatnak a hatékonyságát segítő vállalati észrevételek előtt is.

Tájékoztatás ügyfélfogadási szünetről

2020, február 17 - 11:33
Szünetel az ügyfélfogadás 2020. március 4-én (szerdán) és 5-én (csütörtökön) – technikai okok miatt – a Kiskunhalas, Kossuth Lajos u. 29. szám alatti Földhivatali Osztályon.

Megújult a Megyeháza Jász és Kun terme

2020, február 14 - 13:55
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal székhelyén, a Megyeházán már nemcsak a Díszterem őrzi az identitáserősítő kultúrát, hanem a megújult Jász és Kun termek is.

Emelkedik az influenzaszerű megbetegedések száma Tolnában

2020, február 14 - 13:39
Az influenzaszezon 6. hetében Tolna megyében tovább emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma (207 fő), a megbetegedési arány továbbra is jóval meghaladja a járványküszöböt. Súlyos megbetegedés gyanúját, közösségi halmozódást nem jelentettek a vizsgált, február 3. és 9. közötti hétre vonatkozóan. Influenza okozta szövődményes esetek miatt kórházi felvételről, halálozásról a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya nem kapott értesítést.

A Somogy Megyei Kormányhivatal ajánlattételi felhívásának kiegészítése

2020, február 14 - 13:06
Kérdések és válaszok a GINOP 5.2.1 –Ifjúsági Garancia, a GINOP 5.1.1 – Út a munkaerőpiacra és a GINOP 5.3.10. - A strukturális változásokhoz való alkalmazkodás segítése munkaerőpiaci programok kapcsán 2020. február 4-én megjelent Képzési ajánlattételi felhíváshoz

Katasztrófavédelmi értekezletet tartottak Tatabányán

2020, február 14 - 11:40
Idén is megrendezte évértékelő és évindító értekezletét a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN KORMÁNYHIVATAL AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA

2020, február 14 - 11:08
A képzéseket elindító, a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint a Munkaerőpiaci Alapból foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról szóló 6/1996. (VII.16.) MüM rendelet 3. §-a szerinti felnőttképzést folytató intézmények jegyzékének összeállításához

Márciustól a bírósághoz lehet fordulni a gyermekkel való kapcsolattartásra vonatkozó előírások megsértése esetén

2020, február 14 - 10:20
A gyámhatóság helyett a bíróság előtt lehet kezdeményezni 2020. március 1-től a gyermekkel való kapcsolattartásra vonatkozó határozatok végrehajtását, miután az Országgyűlés 2019. december 17-én elfogadta az erről szóló 2019. évi CXXVII. törvényt.

Komplex Környezetvédelmi Engedélyezési és Kármentesítési Osztály pályázatot hirdet környezet- és természetvédelmi feladatok munkakör betöltésére

2020, február 14 - 10:12
Bács-Kiskun megyére kiterjedő illetékességgel a környezetvédelmi és természetvédelmi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 71/2015. (III. 30.) Korm. rendelet által, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal feladat- és hatáskörébe utalt környezet- és természetvédelmi hatósági feladatok ellátása.

Népegészségügyi Osztály pályázatot hirdet népegészségügyi feladatok munkakör betöltésére.

2020, február 14 - 09:48
A 385/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet 2. melléklet 1. pontjában foglaltak alapján a Kecskeméti járás, a Tiszakécskei járás és a Kunszentmiklósi járás területére kiterjedő illetékességgel a népegészségügyi feladatkörében eljáró járási hivatalnál járási vezető ápolói és szakfelügyelői feladatok ellátása.

Oldalak