Hírolvasó

Átadták a törökbálinti kormányablakot

A kormány olyan döntéseket szeretne hozni, amelyekkel csökkenteni lehet az állampolgárok elintézendő ügyeinek számát, párhuzamosan az ügyintézés színvonalának emelésével - erről a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára beszélt hétfőn a törökbálinti kormányablak átadásán. Tuzson Bence azt mondta, arra törekednek, hogy az állampolgároknak minél kevesebbszer kelljen ügyet intézniük; erre ne legyen szükség vagy online is legyen mód.

Orbán Viktor a bajor CSU új elnökének: továbbra is számíthat a magyar kormány támogatására

Kormányzati hírek - 2 óra 41 perc
Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Markus Södernek, a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökévé történt megválasztásához.

Ismerjük meg és szeressük jobban az erdőt

Kormányzati hírek - 2 óra 44 perc
Ahhoz, hogy valamit értékelni tudjunk, meg kell ismernünk. Így van ez a minket körülvevő természettel is, amelyet közös felelősségünk megóvni és fejleszteni - fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskolában tartott erdőpedagógiai napon.

Lopakodó kísérlet zajlik a megbukott bevándorlási politika visszahozására

Kormányzati hírek - 3 óra 11 perc
Lopakodó kísérlet zajlik arra, hogy az egyszer már megbukott uniós bevándorlási politikát Brüsszel visszahozza - jelentette ki Szijjártó Péter az európai uniós tagországok külügyminiszterei brüsszeli tanácskozásának szünetében.

Jelentkezés a 2018/2019. tanév május-júniusi érettségi vizsgáira

A 2018/2019. tanév május-júniusi érettségi vizsgáira 2019. január 21. napjától 2019. február 15-ig lehet jelentkezni, közép- és emelt szinten egyaránt. Azok a vizsgázók, akik középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek és érettségi bizonyítványt még nem szereztek, valamint azok, akik középiskolai tanulói jogviszonnyal és érettségi bizonyítvánnyal is rendelkeznek, saját iskolájukban, az ott kapott jelentkezési lapon adhatják le jelentkezésüket.

Töretlen a Zöld Óvoda Program népszerűsége

Kormányzati hírek - 4 óra 4 perc
Tizenkettedik alkalommal osztották ki a Zöld Óvoda, és hatodik alkalommal az Örökös Zöld Óvoda címeket, amelyekre összesen 253-an pályáztak. Közülük 234 óvoda nyerte el a kitüntetést. Az elismeréseket igazoló okleveleket László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára és Pálfi Erika, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelési Tartalomfejlesztési főosztályvezetője adta át a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárban.

Ellenőrzik a defibrillátorokat

Műszaki felülvizsgálat miatt rövid ideig nem elérhetőek a defibrillátorok a megye három kormányablakában. A hirtelen szívmegállás esetén használható életmentő eszközök az ellenőrzés után, szerdától újra rendelkezésre állnak a megye legforgalmasabb ügyfélszolgálatain /Eger, Hatvan, Gyöngyös - Eszperantó u./.

Átadták a törökbálinti kormányablakot

A kormány olyan döntéseket szeretne hozni, amelyekkel csökkenteni lehet az állampolgárok elintézendő ügyeinek számát, párhuzamosan az ügyintézés színvonalának emelésével - erről a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára beszélt hétfőn a törökbálinti kormányablak átadásán.

A kormány az elintézendő ügyek számának csökkentésére törekszik

Kormányzati hírek - 5 óra 6 perc
A kormány olyan döntéseket szeretne hozni, amelyekkel csökkenteni lehet az állampolgárok elintézendő ügyeinek számát, párhuzamosan az ügyintézés színvonalának emelésével - erről a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára beszélt hétfőn a törökbálinti kormányablak átadásán.

Folytatódnak a vidéki egészségügyi fejlesztések

Kormányzati hírek - 5 óra 29 perc
Folytatódnak az egészségügyi fejlesztések vidéken, ahol az elmúlt időszakban 500 milliárd forintot felhasználva fejlesztették az egészségügyi hálózatot, míg Budapesten és a központi régióban 700 milliárd forint értékű beruházások indultak el - közölte az emberi erőforrások minisztere hétfőn Szombathelyen.

Restaurálták Molnár C. Pál Angyali üdvözlet című alkotását

Kormányzati hírek - 5 óra 38 perc
Ünnepélyes keretek között átadták Molnár C. Pál (1894-1981) festőművész restaurált Angyali üdvözlet című, nagyméretű alkotását a róla elnevezett emlékházban hétfőn Battonyán.

Gion Gábor lett az OECD Nemzeti Tanács elnöke

Kormányzati hírek - 7 óra 20 perc
Varga Mihály pénzügyminiszter az OECD Nemzeti Tanács elnökévé nevezte ki Gion Gábort, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkárát.

Pénteken szünetel az ügyfélfogadás a VJH Közlekedési Osztályán

Felhívjuk Kedves Ügyfeleink figyelmét, hogy január 25-én informatikai rendszerkarbantartás miatt a Veszprémi Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Közlekedési Osztályán (Kistó utca 1.) az ügyfélfogadás szünetel. A többi napon az ügyintézés a megszokott nyitvatartási rendben történik.

Több Veszprém megyei kórházban van látogatási tilalom az influenza miatt

Pest Megyei Kormányhivatal - Hírek - 9 óra 56 másodperc
Veszprém megyében az országossal egyidőben, 2019. második hetében megkezdődött az influenzajárvány. Több megyei kórház egyes részlegein látogatási tilalmat rendeltek el mától.

Hétfőtől lehet jelentkezni érettségi vizsgára!

A 2018/2019. tanév május-júniusi érettségi vizsgáira 2019. január 21-től 2019. február 15-ig lehet jelentkezni, közép- és emelt szinten egyaránt. Azok, akik középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek, a saját iskolájukban adhatják le jelentkezésüket. Azon Heves megyei lakosok számára, akik középiskolai tanulói jogviszonnyal már nem rendelkeznek, a Kormányhivatal működtet érettségi vizsgabizottságot és szervez vizsgát. Nekik az Oktatási Hivatal honlapján megtalálható jelentkezési lapot kell kitöltve, aláírva eljuttatni a Heves Megyei Kormányhivatal Hatósági, Építésügyi és Oktatási Osztályának.

A Szentszék szíriai nunciusát fogadta Semjén Zsolt

Kormányzati hírek - 9 óra 44 perc
Mario Zenari bíborossal, a Szentszék Szíriába akkreditált nunciusával tárgyalt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Budapesten, a Miniszterelnökség Karmelita épületében hétfőn.

A magyar vállalkozások képesek a 21. századi technológia használatára

Kormányzati hírek - 11 óra 42 perc
Európában Magyarországon a legnagyobb az exporton belül a high-tech aránya, ami azt mutatja, hogy a magyar vállalkozások képesek a 21. századi technológia használatára, a magasabb hozzáadott érték előállítására - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára pénteken Debrecenben.

Elhunyt Andy Vajna kormánybiztos, filmproducer

Kormányzati hírek - 2019, január 20 - 14:39
Andy Vajna a legnagyobb magyar filmproducer, a nemzetközi filmszakma és a hazai filmvilág kiemelkedő személyisége volt.

Évszázados hagyomány a Vince-napi vesszővágás

Kormányzati hírek - 2019, január 20 - 14:32
A hazai szőlő- és borágazatnak jelentős történelmi múltja, gazdag jelene és - a magyar borászok szakmai munkájának eredményeként – hosszú távú jövője is van – fogalmazott az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban évről évre megrendezett Vince-napi vesszővágás alkalmával Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese. A borosgazdák Szent Vincét a bor védőszentjeként tisztelik, nevenapját pedig hagyományosan termésjósló napként ünneplik.

Oldalak