Hírolvasó

1,5 milliárd forintról már döntöttek a halgazdálkodási programban

Kormányzati hírek - 57 perc 28 másodperc
Mintegy 1,5 milliárd forint összegben születtek támogatói döntések az uniós költségvetésből finanszírozott Magyar Halgazdálkodási Operatív Programban (MAHOP) augusztusig, a nyár végéig további 1,5 milliárd forintról dönthetnek, ami hozzájárul a halágazat fejlesztési elképzeléseinek megvalósításához - mondta Kis Miklós Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden Budapesten, a Sziget fesztiválon tartott sajtótájékoztatón.

Elfogadta a biztosítási tervet az operatív törzs

Kormányzati hírek - 3 óra 35 perc
Elfogadta az augusztus 20-i nemzeti ünnep biztosítási tervét a rendezvény biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő kedden az MTI-nek.

Oláh Jánosról elnevezett szerkesztői ösztöndíj indult

Kormányzati hírek - 3 óra 45 perc
Oláh János költő-író-szerkesztőről nevezték el azt a most induló állami ösztöndíjat, amely két éven keresztül tíz-tíz fiatal szerkesztő számára nyújt havi bruttó 200 ezer forint támogatást.

Nincs magyar érintettje a genovai tragédiának az eddigi információk alapján

Kormányzati hírek - 3 óra 46 perc
A jelenlegi információk alapján nincs magyar érintettje a genovai hídomlásnak - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kedd délután az MTI-vel, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy még tartanak a mentési munkálatok az autópályán.

Emlőszűrés: Székesfehérváron és a szűrőkamionban

A székesfehérvári szakrendelésre várják mammográfiai vizsgálatra a Lepsényben élő, szűrésre hívott hölgyeket. A mobil szűrőkamionban Dunaújvárosban várják a szakemberek a meghívóval rendelkezőket

Ismét lehet pályázni munkahelyteremtő beruházás támogatására!

A Pénzügyminisztérium nyílt pályázatot hirdetett a mikro-, kis- és középvállalkozások (a továbbiakban: KKV-k) munkahelyteremtő beruházásainak támogatására. A felhívás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójuk javítása érdekében munkahelyteremtő beruházások támogatása. A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás.

Szekszárdon a parlagfű virágporának mennyisége elérte a magas-nagyon magas szintet a levegőben

SZEKSZÁRDON a 32. héten a parlagfű (Ambrosia****) pollenkoncentrációja a levegőben minden nap magas szintet ért el, a hét közepén a nagyon magas értéket is meghaladta. A szintén erősen allergén üröm (Artemisia****) virágpora közepes mennyiségben volt a levegőben, de egy-egy napon megközelítette, vagy elérte a magas szintet. Változatlanul a csalánfélék (Urticaceae***) pollenjének is magas koncentrációját regisztráltuk az elmúlt napokban. A kevésbé allergizáló kenderfélék (Cannabacaea*) pollenkoncentrációja csupán közepes mértékű volt. Az útifű (Plantago***), a libatopfélék (Chenopod***), a lórom (Rumex***), és az és pázsitfüvek (Poaceae****) pollenje alacsony koncentrációban van a levegőben.

Zoknicsata, fegyverbemutató – katonásan indult a honvédelmi tábor

Miért képesek a fiúk kifulladásig fekvőtámaszt nyomni? Jól céloznak-e a lányok, ha a fegyver zoknibomba? Van becsület a csatatéren? Ezekre a kérdésekre a 2018-as Hertelendy Gábor honvédelmi tábor résztvevői könnyen válaszolnak, hiszen már a harmadik turnusnyi résztvevő is meglátogatta az egyik idei helyszínt, a Hollókői várat. A cél ezúttal is az, hogy a gyerekek élményeket szerezzenek, játékosan tanuljanak a honvédelemről és megismerjék a védelmi igazgatásban dolgozó szervezetek munkáját.

Vízilétesítmények tájrehabilitációja a Hortobágyon

Kormányzati hírek - 5 óra 39 perc
Csaknem ötezer hektáron javul a Hortobágy vízháztartása a legnagyobb hazai környezetvédelmi Life-projekt, a legelőtavak élőhelykezelése, illetve a vízilétesítmények tájrehabilitációja eredményeként - közölte az Agrárminisztérium (AM) környezetügyért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón a helyszínen.

Jóval nagyobb megbecsülést érdemelnek a természetvédelmi területek

Kormányzati hírek - 5 óra 47 perc
Jóval nagyobb megbecsülést érdemelnek a természetvédelmi területek, nemzeti parkok - jelentette ki az agrárminiszter Makó-Rákoson.

Jelentősen csökkentette az áfacsalásokat az online pénztárgépek bevezetése

Kormányzati hírek - 6 óra 5 perc
Sikertörténetnek nevezte az áfacsalások elleni küzdelemben az online pénztárgépek bevezetését Sors László, a Pénzügyminisztérium Nemzeti Adó- és Vámhivatalt vezető államtitkára, aki a Növekedés.hu portálnak adott interjúban arról is beszélt, hogy azélelmiszer-automaták NAV-hoz való bekötése is már napi 70 millió forint feletti forgalomról küld adatokat az adóhatóságnak.

A német-magyar kapcsolatok távlatosságának és erejének bizonyítéka a BMW-beruházás

Kormányzati hírek - 6 óra 26 perc
A német-magyar kapcsolatok távlatosságának és erejének bizonyítéka a BMW német autógyár debreceni beruházása - jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a 118. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Áramszünet Gyöngyösön!

Az ÉMÁSZ tájékoztatása szerint áramszünet lesz Gyöngyösön, a Kossuth Lajos u. 1. szám alatti épületben 2018. augusztus 22-én 8 órától 11 óráig. Az áramszünet érinti a Gyöngyösi Járási Hivatal Földhivatali Osztálya működését, ezért a jelzett időszakban nem lesz ügyfélfogadás. Másnap, augusztus 23-án az áramszolgáltató a Gyöngyös, Fő tér 13. alatti városházát érintően véget karbantartási munkálatokat. Délelőtt – 8 és 11 óra között – a Gyöngyösi Járási Hivatal Hatósági Osztályán, valamint az Építésügyi Osztályon nem lesz ügyfélfogadás. Köszönjük ügyfeleink megértését!

V. Kárpát-Haza Magyar Konferencia és Üzletember Fórum Jászberényben

A gazdasági és kulturális együttműködés lehetőségeiről, a határokon túl élő magyarok nemzeti identitásának megőrzéséről és a család, valamint az üzleti-szféra anyanyelv-ápolásban betöltött szerepéről egyeztettek Kárpát-medencei vállalkozók és kulturális szakemberek Jászberényben. Az ötödik alkalommal megrendezett Kárpát-Haza Magyar Konferencia és Üzletember Fórum már az előző években is több sikert ért el, a többi között Erdélyben és felvidéken is működnek már jászsági vállalkozókkal közösen létrehozott munkahelyek – hangzott el a konferencián, amelyen hivatalunkat dr. Dobos Róbert, a Jászberényi Járási Hivatal vezetője képviselte.

Megújult a 46-os főút közel 2 km-es, mezőtúri belterületi szakasza

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 2018-ban 11,348 milliárd forintot fordíthat útfelújításra amelyből a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 2,517 milliárd forintot, míg Magyarország Kormánya 8,831 milliárd forint forrást biztosít. A projekt újabb mérföldkőhöz érkezett, ezúttal a 46-os főút közel 2 km-es, mezőtúri belterületi szakasza újult meg.

Komoly növekedés a turizmusban

Kormányzati hírek - 8 óra 35 perc
Komoly növekedés történt a magyar turizmusban, az összesített vendégforgalom az idén a tavalyihoz képest 5,3 százalékkal emelkedett, a szálláshelyek bevételei pedig több mint 10 százalékkal növekedtek - mondta Gulyás Gergely a 118. kormányinfón.

A német-magyar kapcsolatok távlatosságának és erejének bizonyítéka a BMW-beruházás

Kormányzati hírek - 9 óra 2 perc
A német-magyar kapcsolatok távlatosságának és erejének bizonyítéka a BMW német autógyár debreceni beruházása - jelentette ki Gulyás Gergely a 118. kormányinfón.

A magyar mezőgazdaság húszmillió embert is képes ellátni gabonával

Kormányzati hírek - 9 óra 4 perc
A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a magyar mezőgazdaság nem tízmillió, hanem húszmillió ember ellátásához szükséges étkezési gabonával rendelkezik.

Kimagasló volt a magyar gazdaság teljesítménye az év első felében

Kormányzati hírek - 10 óra 16 perc
A második negyedévben 4,6 százalékkal, az év első felében 4,5 százalékkal növekedett Magyarország gazdasága. Az adatok megerősítik, hogy új növekedési fokozatba kapcsolt hazánk, aminek fő mozgatóereje a hatéves bér- és adómegállapodás gazdaságösztönző hatása.

Szentlőrinci Gazdanapok

A hétvégén immár 25. alkalommal vehettek részt kiállítók és látogatók Baranya megye legrangosabb mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállításán és vásárán. A Szentlőrinci Gazdanapokat augusztus 10. és 12. között rendezték meg, ahol a Kormányhivatal külön díját Horváth Béla és Horváth Vivien ormánsági dinnyetermelő vehette át.

Oldalak