Hírolvasó

Addig maradhatunk szabadok, amíg képesek vagyunk összefogni

Kormányzati hírek - 2018, október 22 - 20:11
Az összefogás fontosságáról beszélt a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésen hétfőn a budapesti Bem téren.

Magyarország a hősök földje

Kormányzati hírek - 2018, október 22 - 16:09
Magyarország a hősök, a szabadságharcosok földje - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Műegyetemnél.

Kiváló magyar termékekkel szerepel Magyarország a SIAL-on

Kormányzati hírek - 2018, október 21 - 17:36
Elnézve kiállítóink termékeit joggal mondhatom, hogy Magyarország számottevő kapacitással rendelkezik kiváló minőségű, magas hozzáadott értéket képviselő élelmiszergazdasági termékekből és gasztronómiai különlegességekből, éppen ezért nagy eséllyel elnyerhetik a nemzetközi és a kifinomult ízlésű francia fogyasztók bizalmát is – mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a párizsi SIAL kiállításon.

Elfogadhatatlan a közös uniós határvédelem

Kormányzati hírek - 2018, október 21 - 07:56
Elfogadhatatlan kezdeményezésnek nevezte a kormányszóvivő a közös uniós határvédelmet és az európai bevándorlási ügynökséget.

A mezei pocok elszaporodása a mezőgazdasági területeken vis maior helyzetet teremtett

Kormányzati hírek - 2018, október 20 - 16:05
A jelenleg fennálló mezei pocok fertőzöttségre tekintettel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szükséghelyzeti engedélyt adott ki a Redentin 75RB rágcsálóirtó szer felhasználására.

További türelmi időt javasol a kormány a fúrt kutak bejelentésére

Kormányzati hírek - 2018, október 20 - 16:05
Benyújtotta a kormány a fúrt kutakra vonatkozó engedélyezési moratórium meghosszabbítására irányuló javaslatát az Országgyűlésnek. A kormány vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény módosítására irányuló javaslatával, az eredetileg 2018. december 31-ig tartó türelmi időt hosszabbítaná meg.

Megnyílt a Csabai Kolbászfesztivál

Kormányzati hírek - 2018, október 20 - 09:43
A Csabai Kolbászfesztivál céljai megegyeznek a magyar mezőgazdaság fejlesztési irányaival, lehetőséget biztosítani a kis- és középvállalkozásoknak, húsüzemeknek, kistermelőknek és kézműveseknek a bemutatkozásra és megmérettetésre - mondta az agrárminiszter Békéscsabán a 22. alkalommal megrendezett kolbászfesztivál megnyitóján.

Beolvasztanák a halgazdálkodási cégbe a Balatoni Halászati Zrt.-t

Kormányzati hírek - 2018, október 20 - 09:31
A Balatoni Halászati Zrt.-t beolvasztanák a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-be (BHN), aminek eredményeként tisztán saját előállítású halakkal lehetne biztosítani a balatoni haltelepítéseket, és ki lehet alakítani egy olyan kereskedelmi értékesítési láncot, amely minőségi balatoni hallal látja el az éttermeket. Erről Bitay Márton földügyekért felelős államtitkár beszélt pénteken Siófokon, az V. Balatoni Horgász Konferencián.

A nyugdíjjal együtt érkezik a prémium

Kormányzati hírek - 2018, október 20 - 08:51
Novemberben prémiumot fizet az állam a nyugdíjasoknak, az extra összegek kifizetésére a gazdaság jó teljesítménye adja meg a pénzügyi alapot - mondta a Magyar Időknek Tállai András.

Több mint 600 ezer kisvállalkozót érinthet az áfamentesség határának emelése

Kormányzati hírek - 2018, október 20 - 08:49
Több mint 600 ezer kisvállalkozó adózónak jelenthet könnyebbséget, hogy az alanyi áfamentesség jelenleg nyolcmillió forintos felső határa jövőre tizenkétmillió forintra nő - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára a tárca sajtótájékoztatóján, pénteken Budapesten.

Magyarország szuverenitása sérthetetlen

Kormányzati hírek - 2018, október 19 - 21:41
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint Magyarország szuverenitása sérthetetlen, ezért nem támogatják a Frontex-szel kapcsolatos új javaslatokat.

Megduplázza a kormány a kárpátaljai szociális csomag keretét

Kormányzati hírek - 2018, október 19 - 21:37
Megduplázza és majdnem 3 milliárd forintra emeli a kormány a kárpátaljai magyarság támogatását célzó szociális csomag jövő évi keretösszegét - jelentette be Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A Szófiai Magyar Intézet megnyitásának 70. évfordulója

Kormányzati hírek - 2018, október 19 - 20:27
A Szófiai Magyar Intézet, Bulgária egyik legidősebb intézete, 70 évvel ezelőtt, 1948-ban nyitotta meg kapuit. Az évfordulóra az intézet az elmúlt tíz év gazdag és változatos tevékenységét bemutató plakátkiállítással készült EZEK VAGYUNK MI: SZMI–KALEIDOSZKÓP címmel, amelynek ünnepélyes megnyitójára október 19-én 16.00 órakor került sor.

Kezet fogott a Magyar Pénzügyi – Gazdasági Ellenőrök Egyesületével a kormányhivatal

Pest Megyei Kormányhivatal - Hírek - 2018, október 19 - 20:00
Domokos László, a Magyar Pénzügyi – Gazdasági Ellenőrök Egyesülete elnöke, egy személyben az Állami Számvevőszék elnöke, a Költségvetési Tanács tagja és Takács Árpád kormánymegbízott pénteken, – ünnepélyes keretek között – a Békés Megyei Kormányhivatal Derkovits sori főépületében látta el kézjegyével a két szervezet együttműködését szentesítő megállapodást. A parafált együttműködési megállapodás a pénzügyi tudatosság és biztonság erősítését szolgálja.

Magyarország elkötelezett az ASEM keretein belüli együttműködés fejlesztését illetően

Kormányzati hírek - 2018, október 19 - 17:33
Magyarország a jövőben is elkötelezett az Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) keretein belüli együttműködés fejlesztését illetően, és ennek érdekében három javaslattal állt elő - derült ki Orbán Viktor miniszterelnöknek az ASEM brüsszeli csúcstalálkozóján elmondott beszédéből, amelynek szövegét Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke juttatta el az MTI-nek.

Erősödnek Magyarország és Kína agrárkapcsolatai

Kormányzati hírek - 2018, október 19 - 17:04
Wang LingJunnal, a Kínai Vámhivatal miniszterhelyettesével egyeztetett Nagy István agárminiszter. A találkozón Magyarország és Kína agrárkapcsolatait érintő aktuális kérdéseket vitatták meg a felek és egyetértettek abban, hogy bővíthető a két ország közötti együttműködés a mezőgazdaság és az élelmiszeripar területén.

Európa érdeke, hogy szorosabbra fűzze kapcsolatai Ázsiával

Kormányzati hírek - 2018, október 19 - 16:17
Európának az a határozott érdeke, hogy kapcsolatait még szorosabbra fűzze Ázsiával, ugyanis napjainkban egy világkereskedelmi és gazdasági háború van kibontakozóban - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Brüsszelben, az Ázsia-Európa találkozó (ASEM) szünetében pénteken.

Soha nem lesz egyetértés arról, hogy a betelepítési kvóták rendszerét elfogadják

Kormányzati hírek - 2018, október 19 - 16:15
Jó hír, hogy a menekültek befogadásával kapcsolatban a kötelező kvóták kérdése végre lekerült a napirendről, és mindenki megértette, nem lesznek, mert nem lehetnek kötelező kvóták - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Brüsszelben, az Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) szünetében magyar újságíróknak adott nyilatkozatában.

Jövőre az eddiginél is nagyobb gazdaságfejlesztési támogatást kap a kárpátaljai magyarság

Kormányzati hírek - 2018, október 19 - 14:41
Elérte a 17 milliárd forintot a kárpátaljai magyarságnak a magyar kormány által az elmúlt két év során nyújtott gazdaságfejlesztési támogatások összege, de tekintettel a jelenlegi nehéz helyzetére a magyar közösség jövőre az eddiginél is nagyobb támogatásra számíthat - jelentette ki Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Beregszászon.

Magyarországé lehet az EU legversenyképesebb adórendszere, tovább csökken a kisvállalkozások adója

Kormányzati hírek - 2018, október 19 - 14:36
A kormány adópolitikájának a fókuszában az adócsökkentés, egyszerűsítés és versenyképes adórendszer áll. A most benyújtott törvényjavaslat is egy lépést tesz előre annak érdekében, hogy hazánk biztosítsa az Európai Unióban a legversenyképesebb adózási környezetet. Ha az Országgyűlés megszavazza, jövőre 12 millió forintra nőhet a kisvállalkozások adómentessége az áfában, csökkenhet a bankadó, még több nyugdíjast és kutatót foglalkoztathatnak a cégek, illetve azok a cégóriások, akik eddig ezt nem tették, hozzájárulnak a közterhekhez.

Oldalak